Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

minuni de noiembrie-decembrie 2012-retete bebe


Recommended Posts

Lapte de migdale

 

- 200 gr migdale crude

- apa 

- sirop de agave

 

Las migdalele la hidratat timp de 24 de ore 

Apoi le pun la blender cu un pahar (mediu) de apa si siropul de agave (si orice altceva mai vreti... scortisoara, coaja de portocala, nucsoara, etc.). Dau drumul la blender vreo 3-4 minute, apoi mai torn un pahar si jumatate de apa si dau iar drumul la blender.

Strecor apoi lichidul prin sita si tifon, la fel ca la laptele de cocos. 

Piciulica nu prea il agreeaza, insa :(

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

INspirata de Cellena (vazusem pe FB ca a facut lapte de cocos), am facut azi

 

Budinca de mei cu lapte de cocos

 

-2 + 1/2 cani de lapte de cocos (aprox 500 ml)

- 1/2 cana mei

- pasta de curmale (eu am gasit sirop de curmale, m-a scutit de-o munca :-))

 

Am pus la fiert laptele de cocos, am adaugat meiul (pe care l-am lasat la inmuiat inainte) si siropul de curmale. In 20 de minute a fost gata budinca mea iar lui Victor i-a placut tare mult. Ies cam 2 portii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O adaptare a retetei pe care i-am sugerat-o Danei, cu mici modificari

 

Biscuiti cu stafide

 

- 1/2 cana faina integrala de grau

- 1/2 cana faina de ovaz

- 1/4 cana faina de orez

- 1/4 cana faina de migdale

- 100 grame unt (lasat la temperatura camerei sa se poata manevra)

- 2 galbenusuri de ou sau 1 ou intreg

- 1/2 cana pasta de stafide (se prepara ca si pasta de curmale a Cellenei)

- o pastaie de vanilie

 

Se amesteca toate ingredientele, daca mai e nevoie se mai adauga faina (la mine a fost nevoie).

Intre timp se inchige cuptorul (nu stiu gradele, am unul tip mai vechi aici).

Aluatul se imaprte in 2 (ies 2 tavi de aragaz din compozitia asta). O parte se pune la frigider in timp ce o lucram pe cealalta. Se intinde aluatul si se taie forme diferite.

Se pun pe hartie de copt, in tava.

Timpul de coacere e destul de redus (i-am pus la treapta a 2-a), cam 15 -20 min.

 

Sfat: nu intindeti aluatul prea subtire, ar trebui sa fie min 0.5 cm grosime. Cei subtiri s-au cam ars :-(

 

Ies bunicei, nu prea dulci insa se topesc in gura. Victor nu e topit dupa ei, dar ii molfaie si ceva ceva tot mananca. Poate daca ar fi fost mai dulci...Data viitoare folosesc siropul-minune de curmale:-)

Dar, mai intai testez biscuitii Cellenei.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pasta de branza

 

- 100 gr. branza proaspata de vaci

- 25 gr.unt

- putina ceapa verde

- chimen/marar/patrunjel

 

Se amesteca toate ingredientele. La inceput am fost reticenta, n-am stiut cum va primi Victor ceapa cruda dar i-a placut mult pasta asta pe painica. I-am pus doar chimen, nu am marar proaspat aici. Cred ca e buna si cu marar.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Musaka

 

- o bucata de carne cat palma sau mai mare (merge orice fel de carne vreti sa le dati; eu am pus acum curcan)

- 3 cartofi potriviti spre mici
- 2 buchetele de broccoli (sau orice alte legume)
- 1 ou (sau doar galbenusul daca nu le dati si albus)
- bulion (fara sare, bineinteles)

- alte condimente (oregano, piper, etc.)

- o lingurita de unt

- o cescuta mica de lapte

 

Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete mici, apoi i-am pus la fiert. Broccoli l-am aburit putin. Am fiert bine si carnea.
Am amestecat cartofii cu broccoli, untul si laptele (le-am pasat cu pasatorul de piure. Nu le-am bagat la blender pt ca nu-mi place consistenta care iese)
Carnea am bagat-o la blender impreuna cu oul si vreo 2-3 linguri de bulion, plus condimentele. Le-am maruntit si amestecat (am lasat bucatelele de carne mai mari, nu le-am facut pasta.)

Am uns cu unt un vas mic yena si am turnat un strat de piure de cartofi cu broccoli, un strat de carne si inca un strat de piure, peste care am mai turnat si intins doua linguri de bulion. 

 

Am tinut musakaua vreo 40 de minute la 170 de grade si am mancat-o. E mare hit combinatia asta. Iese si mai buna cu cartof dulce si carne de vita.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ce idee buna, aia cu briosele. Cellena, pasta de curmale o prepari tu sau o cumperi? Azi am stat pe ginduri daca sa iau niste curmale sau nu, sa incerc sa le pasez. Eu inca nu i.am dat chestii care sa necesite indulcire, chiar si la budinci, am pus doar fructe pisate, hrisca sau mei si un pic de scortisoara, dar ma gindesc sa mai variez.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asaaaa, meniul pentru azi:

 

Piure pere si struguri

 

2 pere zemoase si dulci

un ciorchine struguri negri (dar nu din aia foarte fatosi, ca par de ceara, unii cu boabe mai mici, rotunde si parfumate)

 

Boabele de strugure se spala bine, se taie in jumatate, se scot samburii

Perele se decojesc, si se curata de cotor si seminte

Pui putina apa la fiert, cand da in clocot arunci perele, mai astepti 2-3 minute, si apoi pui si strugurii pt inca alte 2-3 minute

Blenduiesti fructele iar zeama o poti pastra pe post de compot (eu asa fac). 

Piureul de fructe se poate amesteca cu orice altceva, eu prefer sa i-l dau simplu de

obicei. 

 

Ardei umpluti

 

2 morcovi mai maricei

3 ardei capia rosii

o bucata cam cat palma de piept curcan (eu nu masor/cantaresc niciodata, estimez ochiometric)

2 galbenusuri

iaurt (cat incape)

 

 Speli, cureti, razi morcovii

Toci carnea

Le amesteci cu galbenusurile si pui iaurt cat sa devina moale compozitia (eu am pus cam 3/4 dintr-un pahar de 150 grame iaurt de capra)

Speli ardeii, le scoti cotorul si semintele si ii umpli cu melanjul de mai sus, eventual le pui cate un capacel dintr-un alt ardei, ii pui intr-o tava si torni apa peste ei (nu neaparat sa-i acopere, dar pe-acolo). Eu am folosit o tava de cozonac din silicon, si am pus apa cat sa le ramana cocoasa afara. 

45-50 minute la cuptor (preincalzit) - eu am cuptor electric si i-am pus la 180 grade

 

In compozitie mai poti adauga patrunjel, marar sau alte verdeturi - eu aseara am uitat sa pun  [:I]

 

 

Asa, si-acum o intrebare. Am vazut f multa ceapa calita in retetele voastre. Mie pediatra mi-a spus ca o pot fierbe impreuna cu alte legume, dar sa o scot inainte sa i le blenduiesc/faramitez/servesc. Aveti vreun anume motiv pentru care le dati ceapa calita? Are vreun aport magic la ceva?

Ce-i drept eu i-am pus cateva rondele de praz la o supa crema din cartof+dovleac (a fiert impreuna cu celelalte legume, dar am citit ca prazul este mai usor de tolerat decat ceapa, de catre cei sub 2 ani). 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa, si va pun si meniul de ieri, daca tot am ajuns aici, si pt ca tot erau ceva intrebari legate de cantitatea de lapte ingurgitata de pitici (orele sunt plus minus 30 minute)

 

07:00 - 270 ml LP + 1 biscuit biberon (hipp)

 

ceai baby calm (cam 100 ml intre doua mese)

 

10:00 - 10:30 

bucatele de para si kiwi (partea fara seminte)

 

11:30 - 100 ml suc de morcov (1 mic) + sfecla rosie (1/3 dintr-o sfecla micuta) + struguri negri (vreo 5-6 boabe) + o fasie ardei capia rosu

 

(somn de voie 1h1/2)

 

14:30 

un castronel de aprox 240 ml/grame de supa crema de dovleac

(1/2 dovleac , 1 cartof mic, un morcov mic, cateva rondele de praz - puse la fiert si apoi blenduite cu o mare parte din zeama in care au fiert, si cu patrunjel - nu trebuie sa fie f subtire/lichida, dar nici sa aiba consistenta unui piure; eu am adaugat si o bucata cat 3 degete de carne de vita fiarta separat; ies cam 2-3 portii. Cand o oferi bebelului mai poti adauga fie iaurt fie cateva picaturi de lamaie - noi preferam iaurtul, si am pastrat cateva bucatele de cartof si morcov care sa pluteasca in supa)

 

parc (incluzand 30 minute nani) + suc de portocale (sau  compot / ceai / apa) 

 

18:00 

iaurt cu biscuiti organix

 

apa sau (compot / ceai) 

 

20:30 - 21:00 - dupa baie

270 ml LP simplu

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...