Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Lapte de migdale - 200 gr migdale crude- apa - sirop de agave Las migdalele la hidratat timp de 24 de ore Apoi le pun la blender cu un pahar (mediu) de apa si siropul de agave (si orice altceva mai vreti... scortisoara, coaja de portocala, nucsoara, etc.). Dau drumul la blender vreo 3-4 minute, apoi mai torn un pahar si jumatate de apa si dau iar drumul la blender.Strecor apoi lichidul prin sita si tifon, la fel ca la laptele de cocos. Piciulica nu prea il agreeaza, insa :( Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 INspirata de Cellena (vazusem pe FB ca a facut lapte de cocos), am facut azi Budinca de mei cu lapte de cocos -2 + 1/2 cani de lapte de cocos (aprox 500 ml)- 1/2 cana mei- pasta de curmale (eu am gasit sirop de curmale, m-a scutit de-o munca :-)) Am pus la fiert laptele de cocos, am adaugat meiul (pe care l-am lasat la inmuiat inainte) si siropul de curmale. In 20 de minute a fost gata budinca mea iar lui Victor i-a placut tare mult. Ies cam 2 portii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 O adaptare a retetei pe care i-am sugerat-o Danei, cu mici modificari Biscuiti cu stafide - 1/2 cana faina integrala de grau- 1/2 cana faina de ovaz- 1/4 cana faina de orez- 1/4 cana faina de migdale- 100 grame unt (lasat la temperatura camerei sa se poata manevra)- 2 galbenusuri de ou sau 1 ou intreg- 1/2 cana pasta de stafide (se prepara ca si pasta de curmale a Cellenei)- o pastaie de vanilie Se amesteca toate ingredientele, daca mai e nevoie se mai adauga faina (la mine a fost nevoie).Intre timp se inchige cuptorul (nu stiu gradele, am unul tip mai vechi aici).Aluatul se imaprte in 2 (ies 2 tavi de aragaz din compozitia asta). O parte se pune la frigider in timp ce o lucram pe cealalta. Se intinde aluatul si se taie forme diferite.Se pun pe hartie de copt, in tava.Timpul de coacere e destul de redus (i-am pus la treapta a 2-a), cam 15 -20 min. Sfat: nu intindeti aluatul prea subtire, ar trebui sa fie min 0.5 cm grosime. Cei subtiri s-au cam ars :-( Ies bunicei, nu prea dulci insa se topesc in gura. Victor nu e topit dupa ei, dar ii molfaie si ceva ceva tot mananca. Poate daca ar fi fost mai dulci...Data viitoare folosesc siropul-minune de curmale:-)Dar, mai intai testez biscuitii Cellenei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Pasta de branza - 100 gr. branza proaspata de vaci- 25 gr.unt- putina ceapa verde- chimen/marar/patrunjel Se amesteca toate ingredientele. La inceput am fost reticenta, n-am stiut cum va primi Victor ceapa cruda dar i-a placut mult pasta asta pe painica. I-am pus doar chimen, nu am marar proaspat aici. Cred ca e buna si cu marar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Omleta cu banane si stafide Suna ciudat, dar iese buna.O banana coapta, terciuita si amestecata cu stafide si un ou batut bine (doar galbenus daca nu le-ati dat si albus). Mai puteti pune scortisoara. Toate astea turnate in forme de silicon de briose si date la cuptor 20 de minute. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 22, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 22, 2013 Musaka - o bucata de carne cat palma sau mai mare (merge orice fel de carne vreti sa le dati; eu am pus acum curcan)- 3 cartofi potriviti spre mici- 2 buchetele de broccoli (sau orice alte legume)- 1 ou (sau doar galbenusul daca nu le dati si albus)- bulion (fara sare, bineinteles)- alte condimente (oregano, piper, etc.)- o lingurita de unt- o cescuta mica de lapte Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete mici, apoi i-am pus la fiert. Broccoli l-am aburit putin. Am fiert bine si carnea.Am amestecat cartofii cu broccoli, untul si laptele (le-am pasat cu pasatorul de piure. Nu le-am bagat la blender pt ca nu-mi place consistenta care iese)Carnea am bagat-o la blender impreuna cu oul si vreo 2-3 linguri de bulion, plus condimentele. Le-am maruntit si amestecat (am lasat bucatelele de carne mai mari, nu le-am facut pasta.)Am uns cu unt un vas mic yena si am turnat un strat de piure de cartofi cu broccoli, un strat de carne si inca un strat de piure, peste care am mai turnat si intins doua linguri de bulion. Am tinut musakaua vreo 40 de minute la 170 de grade si am mancat-o. E mare hit combinatia asta. Iese si mai buna cu cartof dulce si carne de vita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zooey Postat Octombrie 22, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 22, 2013 Ce idee buna, aia cu briosele. Cellena, pasta de curmale o prepari tu sau o cumperi? Azi am stat pe ginduri daca sa iau niste curmale sau nu, sa incerc sa le pasez. Eu inca nu i.am dat chestii care sa necesite indulcire, chiar si la budinci, am pus doar fructe pisate, hrisca sau mei si un pic de scortisoara, dar ma gindesc sa mai variez. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 23, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 23, 2013 Zooey, fac eu pasta de curmale. Cred ca am scris mai sus cum... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IPopica Postat Octombrie 23, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 23, 2013 Asaaaa, meniul pentru azi: Piure pere si struguri 2 pere zemoase si dulciun ciorchine struguri negri (dar nu din aia foarte fatosi, ca par de ceara, unii cu boabe mai mici, rotunde si parfumate) Boabele de strugure se spala bine, se taie in jumatate, se scot samburiiPerele se decojesc, si se curata de cotor si semintePui putina apa la fiert, cand da in clocot arunci perele, mai astepti 2-3 minute, si apoi pui si strugurii pt inca alte 2-3 minuteBlenduiesti fructele iar zeama o poti pastra pe post de compot (eu asa fac). Piureul de fructe se poate amesteca cu orice altceva, eu prefer sa i-l dau simplu deobicei. Ardei umpluti 2 morcovi mai maricei3 ardei capia rosiio bucata cam cat palma de piept curcan (eu nu masor/cantaresc niciodata, estimez ochiometric)2 galbenusuriiaurt (cat incape) Speli, cureti, razi morcoviiToci carneaLe amesteci cu galbenusurile si pui iaurt cat sa devina moale compozitia (eu am pus cam 3/4 dintr-un pahar de 150 grame iaurt de capra)Speli ardeii, le scoti cotorul si semintele si ii umpli cu melanjul de mai sus, eventual le pui cate un capacel dintr-un alt ardei, ii pui intr-o tava si torni apa peste ei (nu neaparat sa-i acopere, dar pe-acolo). Eu am folosit o tava de cozonac din silicon, si am pus apa cat sa le ramana cocoasa afara. 45-50 minute la cuptor (preincalzit) - eu am cuptor electric si i-am pus la 180 grade In compozitie mai poti adauga patrunjel, marar sau alte verdeturi - eu aseara am uitat sa pun Asa, si-acum o intrebare. Am vazut f multa ceapa calita in retetele voastre. Mie pediatra mi-a spus ca o pot fierbe impreuna cu alte legume, dar sa o scot inainte sa i le blenduiesc/faramitez/servesc. Aveti vreun anume motiv pentru care le dati ceapa calita? Are vreun aport magic la ceva?Ce-i drept eu i-am pus cateva rondele de praz la o supa crema din cartof+dovleac (a fiert impreuna cu celelalte legume, dar am citit ca prazul este mai usor de tolerat decat ceapa, de catre cei sub 2 ani). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IPopica Postat Octombrie 23, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 23, 2013 Asa, si va pun si meniul de ieri, daca tot am ajuns aici, si pt ca tot erau ceva intrebari legate de cantitatea de lapte ingurgitata de pitici (orele sunt plus minus 30 minute) 07:00 - 270 ml LP + 1 biscuit biberon (hipp) ceai baby calm (cam 100 ml intre doua mese) 10:00 - 10:30 bucatele de para si kiwi (partea fara seminte) 11:30 - 100 ml suc de morcov (1 mic) + sfecla rosie (1/3 dintr-o sfecla micuta) + struguri negri (vreo 5-6 boabe) + o fasie ardei capia rosu (somn de voie 1h1/2) 14:30 un castronel de aprox 240 ml/grame de supa crema de dovleac(1/2 dovleac , 1 cartof mic, un morcov mic, cateva rondele de praz - puse la fiert si apoi blenduite cu o mare parte din zeama in care au fiert, si cu patrunjel - nu trebuie sa fie f subtire/lichida, dar nici sa aiba consistenta unui piure; eu am adaugat si o bucata cat 3 degete de carne de vita fiarta separat; ies cam 2-3 portii. Cand o oferi bebelului mai poti adauga fie iaurt fie cateva picaturi de lamaie - noi preferam iaurtul, si am pastrat cateva bucatele de cartof si morcov care sa pluteasca in supa) parc (incluzand 30 minute nani) + suc de portocale (sau compot / ceai / apa) 18:00 iaurt cu biscuiti organix apa sau (compot / ceai) 20:30 - 21:00 - dupa baie270 ml LP simplu Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.