bioana Postat Octombrie 24, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 24, 2013 Uff,am scris de dimineata un mesaj dar vad ca l-am pierdut!!!!ALMY corect era sa zic se paseaza,se blenduiesc,cum zicea parca cineva....scuze,nu mi-am dat seama....CELLENA am facut musaka dupa reteta ta.e bestiala.cum am probleme cu colesterolul,am trecut pe mancarea Irinei!!!! Ea una,clar ca mananca sanatos.ea o sa o probeze la 18.30.si sper sa ii placa.Eu MUSAKA faceam cu un strat de vinete(taiate cubulete si facute la abur) si apoi taiam rosii cubulete si o bucata de ceapa si le inabuseam in putina apa,dupa care adaugam si carnea maruntita si mai lasam vreo 5 minute.ultimul strat era de vinete si apoi cateva bucati de rosii si la cuptorAm facut BISCUITI cu unt.cei cu banana,mei....nu ii mai mananca....retata originala suna asa:400 faina,120 zahar,1 pu si 240 de unt.i-am adaptat si am pus o buna bucata de unt,1 ou,o mana de merisoare hidratate si pasate si apoi faina integrala de grau.coca trebuie data la rece,ca se lucreaza greu din cauza untului.asa ca am pus-o la congelator de pe o zi pe alta si apoi dupa vreo 2 ore la temperatura camerei am portionat aluatul in felii si asa,in scurt timp s-a putut lucra cu el.am intins o foaie si am decupat tot felul de forme....am de masina,camion,tren si pisica....i-am copt la 175 gr....au iesit super. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Cellena, buna tare reteta cu pasta de karob, i-am facut si eu azi la gagalice, numai ca am facut ceva mici modificari, adica o banana normala in loc de 3 banane mici, numai doua lingurite de pudra de karob (rase, asa) si in loc de suc de portocala, am pus suc de pepene galben amestecat cu suc de mango, a iesit minunata, ca o budinca din aia de cioco!!Asa ca merci! Noi azi am papat la pranz supa cu taietei si patrunjel si curcan la cuptor cu broccoli. Si eu as vrea sa ii fac biscuiti, o sa incerc in weeked, sa vedem.Din toate retetele de aici si din ce ati mai facut, cu ce reteta ies asa, mai moi, mai fainosi? nu vreau din cei care ies tari, ca nu ii plac si devine indiferent.Merci. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Bioana, da-mi te rog un pont pentru a inlocui merisoarele hidratate, puiul meu nu vrea deloc mere, de nici un fel, in nici un preparata nu agreeaza gustul.Il mai las, e ok, incerc peste ceva timp. Merci. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Bubu, merisoare nu sunt mere, sunt cranberries Bioana, i-ai dat si Irinei din biscuitii cu zahar? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 BUBU ti-a raspuns CELLENA....uneori pun alune sau nuci....ce spui?CELLENA am scris cum e reteta originala si cum am adaptat-o eu...eu nu am pus zahar deloc....nu sunt dulci,dar aromati da....si ii plac mult.de cei cu banana nu se mai atingea...ies mai fainosi si ii impartim.eu ii mananc la cafea.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Bioana, scuze... Nu stiu cum am citit... Sunt chiauna :))) imi fac si eu azi tot fara zahar. M-am saturat de gustul de banane in orice, asa ca o intelg pe Irina :)) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 pai aici gasesc cranberries peste tot, dar nu am auzit in viata mea sa li se spuna merisoare, mi-ati facut-o! Alune sau nuci nu, eu inca nu I-am dat, mai stau un pic, mai ales la alune. Multumesc,. fetelor Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
almy Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Eu la cranberries ziceam macese, pana cand mi-a zis soacra mea ca le zice merisoare :-) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Azi Victor a papat Cartofi frantuzesti- 1 cartof- 1 cartof dulce (merg si 2 cartofi normali, dar nu mai aveam eu bioc, de care-i dau lui)- 1 ou- 2 lingurite de smantana- putin unt si putina mozzarela Cartofii se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca.Oul se fierbe si el si se da pe razatoarea mica. Intr-un vas mic de yena (cat pt o portie), uns in prealabil cu unt se pune un strat de cartofi, unul de ou ras (il impartiti in 2) si o lingurita de smantana, apoi iar cartof, ou, smantana si un ultim strat de cartof. Deasupra am ras putina mozzarela. Intercalat, am mai pus o farama de unt, sa nu iasa prea uscati.La cuptor pt. 10 minute (reteta initiala are si ou batut deasupra dar n-am mai pus). De asemenea, n-am taiata rondele ingredientele, cum as fi facut pt noi, pt ca am vrut sa fiu sigura ca mananca ceva. As fi puut sa fac reteta clasica, si sa-i fi dat lui sa manance, dar cred ca mai mult s-ar fi jucat.La final am adaugat o lingura de iaurt, mai mult sa recesc mancarea caci intarziasem cu pranzul... A mancat cu pofta, ar fi terminat portia, dar a adormit in scaunul de masa, mancand :-))) A mancat si la trezire. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Octombrie 25, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 25, 2013 Ipopica, eu n-am prea avut parte de sfaturile pediatriilor romani, habar n-aveam sa ceapa se fierbe si se arunca...Ii inabus ceapa cu unt si apa (ft putina, cam 1/2 lingurita de ceapa tocata/mancarica) pt. un plus de gust. Am observat ca ii plac mancarurile mai aromate, si incerc sa folosesc ierburi si condimente ok pt diversitate. Nu pun sare, asa ca macar cumva sa-i dau gust.Cred insa ca rolul terapeutic (de a-l feri de raceli), atat al cepii cat si al usturoilui, cum zice Bioana, ar fi daca le-ar consuma crude. I-am pus ceapa crude in pasta de branza, ft putina, si a mancat fara a avea probleme ulterior...O sa-i pun usturoi in urmatorul guacamole...Consider ca e marisor si, in plus, vreau ca, in curand, sa manance din mancarea noastra. Noi sa ne mulam dupa el, desigur, dar chiar cred ca mi-ar usura mult munca.Aici le dau copiilor sos picant (saus sambal) inca de la 8 luni...Deci, se poate si mai rau...Bine, ei mananca sosul asta cu chili si cu tort, asa ca, n-ai ce sa le ceri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.