elyda Postat Iunie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 13, 2015 Negresa 1pachet margarina3 oua1cana lapte2 cani zahar2 cani faina4 linguri cacao1 plic praf de copt esenta de rom Zaharul,laptele,margarina si cacao se pun la fiert.Dupa ce a dat in clocot se lasa la racit.Din asta se opresc aprox 10 linguri pentru a se glazura prajitura mai tarziu. Cand s-a racit se adauga cate un galbenus amestecand foarte bine după fiecare,se pune treptat faina,albusurile batute spuma si praful de copt.Se toarna in tava (mai mica) si se da la cuptor.Dupa ce s-a copt si este fierbinte se pun pe deasupra cele 10 linguri de lapte cu cacao oprite. Eu pun cateodata visine sau cirese scurse f bine, afine sau visine din visinata.Daca puneti fructe proaspete nu puneti multe pentru ca indiferent cat de bine sunt scurse ele lasa zeama si nu mai iese prajitura.Daca puneti visine din visinata sau afine din afinata,stati fara grija pentru ca alcoolul din ele se evapora si nu se mai simte atunci cand prajitura este rece. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carolinah Postat Iunie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 17, 2015 Eu (mai bine zis fetele mele) fac o negresa mai simpla, de post. Poate vrea cineva sa o incerce:) NEGRESA 1.5 cani faina alba1.5 cani faina integrala1.5 cani zahar1 praf de copt4 linguri cacao1 lingurita cu varf Melange d’Epis (sau amestec pt turta dulce sau pur si simplu scortisoara) 1 cana lapte orez (sau alt lapte vegetal)0.5 cana apa4 linguri ulei stafide se porneste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga laptele, apa si uleiul (amestecul trebuie sa curga ca amestecul pt chec. daca e prea uscat, se mai poate pune apa/lapte vegetal). Se amesteca bine si la sfarsit se adauga si stafidele. Se aranjeaza hartie de copt intr-o tava normala. Se toarna continutul in tava. Se coace cam 25 min sau pana e gata (testul cu scobitoarea). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat Iunie 29, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 29, 2015 Papelusca: Daniela, German chocolate cake asta e minunat, daca va place nuca de cocoshttp://www.culinar.r...ulgi-de-zapada/ daca vrei tort cu mousse & 3 feluri de ciocolata, asta e excelent! (stiu ca nu-s Roxana, dar l-am facut si eu si e f f bun)http://www.culinar.r...I-DE-CIOCOLATA/ pacat ca nu se mai vad pozele originale- sau cel putin nu le mai vad eu.ce e nasol e ca vei avea j'de mii de vase de spalat, dar zau ca merita! bafta! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Iunie 30, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 30, 2015 Ha, clafoutis devine din ce in ce mai cunoscutahttp://retete.unica.ro/recipes/clafoutis-cu-cirese/?utm_source=Slider&utm_medium=Widget-Articol&utm_campaign=Libertatea-widget-articol Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Iunie 30, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 30, 2015 Tort cu 3 feluri de ciocolata:(reteta originala in Good Food Magazine)Blat:60 g de migdale pudra100 g zahar pudra (60+40)20 g cacao4 albusuriun varf de sare cuptorul se incalzeste la 180 grade, se tapeteaza o forma rotunda de 24 cm cu fund detasabil cu hartie unsa cu unt.migdalele se amesteca cu cacao si 60 grame zahar pudra. albusurile se bat spuma teapana cu sarea si restul de zahar pudra, apoi se incorporeaza usor amestecul de migdale. se coace cam 20 de minute (maxim!), apoi se scoate din forma si se lasa la racit. fiecare strat va contine:150 ml smantana lichida150 grame ciocolata - alba, cu lapte, neagra (minim 75% cacao)200 grame frisca batuta (din 200 ml smantana lichida)arome: migdale pentru ciocolata alba, rom pentru ciocolata cu lapte, portocale pentru ciocolata neagra. blatul copt se pune inapoi in tava (dupa ce s-a racit de tot). frisca pentru batut se pune la rece, impreuna cu bolul in care se va bate si cu paletele de la mixer. eu fac straturile de ciocolata pe rand, pentru a avea timp ca stratul anterior sa se solidifice bine. am timp sa si spal cele 2 boluri in care lucrez, deci nu am foarte multe. ciocolata se taie bucatele mici, se incalzesc la foc mic cei 150ml de smantana si ciocolata se topeste in smantana fierbinte. se pune foaia de gelatina la inmuiat in apa rece. frisca se bate teapana. foaia de gelatina inmuiata se dizolva in ciocolata calda, topita, amestecând usor. compozitia de ciocolata se amesteca apoi in frisca batuta, usor, si se toarna in forma. se baga imediat la congelator si se trece la urmatorul strat. eu pun straturile in ordinea: ciocolata neagra, lapte, alba. se poate face bineinteles orice combinatie. dupa ce ultimul strat este turnat in forma se inveleste totul in folie de plastic si se da la frigider, peste noapte. se orneaza a doua zi cu fire de ciocolata, cu bomboane, sau chiar cu fructe. varianta blat la rece:250 biscuiti digestivi50 grame unt topitesente dupa gust se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit si esenta, apoi se preseaza pe fundul formei si se da la rece, apoi se adauga straturile de ciocolata ca mai sus. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
helbi Postat Iulie 11, 2015 Raport Distribuie Postat Iulie 11, 2015 Prajitura cu caise (reteta recomandata de Rall): http://www.lalena.ro/1138-reteta-Prăjitură-cu-caise.html#.VaErzHDuKrW Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
elyda Postat Iulie 12, 2015 Raport Distribuie Postat Iulie 12, 2015 (editat) Prajitura cu pepene galben 500 grame pepene galben pentru aluat(cantarit după ce a fost curatat de coaja si sa fie din acela zemos nu cu miez mălăios) 300 grame pepene galben taiat julien (dar bucati mai maricele)pentru pus pe deasupra 8 ouaun praf de sare400 gr zahar (daca pepenele este dulce puteti reduce cantitatea de zahar)1 cana ulei1 plic praf de copt1 varf de lingurita bicaronat (care se va stinge cu otet)zahar vanilat/esenta de vanilie faina cat sa se obtina un aluat ca de chec. Se aprinde focul la cuptor ca sa se incalzeasca cat timp se pregătește prajiura. Cele 500 grame de pepene se blenduiesc si se lasa de-o parte . Cele 8 oua se sparg intr-un vas mai mare si se freaca cu mixerul adaugand treptat zaharul.Dupa ce s-a adaugat zaharul ,se adauga treptat uleiul .Se adauga cele 500 grame e pepene blenduit si se amesteca cu lingura de lemn incet pana se incorporeaza .Se adauga treptat faina si sarea amestecând de sus in jos pana se formeaza un aluat ca cel pentru chec.Se adauga esenta de vanilie,un plic de praf de copt si amoniacul stins. Se toarna in tava in care s-a pus hartie de copt si cat mai repede se presara deasupra pepenele taiat julien care in prealabil a fost trecut prin putina făină. Eu pun bucatile de pepene intr-o sita si apoi scutur bine deasupra chiuvetei sa cada surplusul.Se da la foc potrivit aprox 35-40 min.Trebuie sa se rumeneasca deasupra si sa se verifice cu scobitoarea. Daca aveti noroc sa gasiti un pepene aromat o sa iasa f buna,isi pastreaza cat de cat aroma si dupa coacere.Eu pun in aluat esenta de vanilie si dupa coacere scot prajitura din cuptor ,o las putin sa se raceasca si presar deasupra un plic de zahar vanilat care se va topi si va intra in prăjitură. Cand s-a racit presar zahăr pudra vanilat. Nu este greu de facut si este foarte buna la gust. Editat de Iulie 12, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Iulie 25, 2015 Raport Distribuie Postat Iulie 25, 2015 Sos pentru chiftele sau spaghetti De facut daca aveti rosii carnoase, dulci si bine coapte 4-6 rosii, in functie de marime 2 linguri faina 1 ceapa 1/2 capatana de usturoi Ulei, sare, piper, busuioc, cimbru, oregano Se fierb rosiile in apa clocotita cateva minute. In prealabil se cresteaza in partea opusa coditei, in forma de X, ca sa se cojeasca usor. Se lasa sa se raceasca apoi se cojesc. Se blenduiesc si se dau deoparte. Se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei si se sareaza. Cand sunt moi se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna rosiile blenduie , putin cate putin. Se mai fierbe sosul in tigaie cateva minute si la final se asezoneaza cu piper si ierburi. Se toarna peste chiftele sau spaghetti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
helbi Postat Septembrie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 13, 2015 (editat) Idei pt pachetelul de scoala,al copiilor (sursa:ziarul libertatea): Salată cu mozzarellaConţinut: ai nevoie de o punguţă cu mozzarella proaspătă sub formă de biluţe, pe care le scurgi de zer, câteva roşii cherry, câteva măsline negre, puţin ulei de măsline şi câteva frunze de busuioc. Le amesteci uşor şi le pui într-o caserolă din plastic care se închide etanş. Este o gustare sănătoasă şi hrănitoare. Brânzică de casă cu fructeConţinut: o cutie cu brânzică de casă, un măr, câteva afine, un iaurt cu fructe şi câteva frunze de mentă proaspătă. Amestecă brânzica de casă şi iaurtul cu fructe, presară afinele, curăţă mărul şi taie-l în felii, adaugă menta şi pune amestecul într-o caserolă. Proteine şi vitamine la pachet! Chifteluţe de curcan şi legumeConţinut: 3 chifteluţe de curcan, o roşie, o lingură-două de sote de mazăre şi morcovi, câteva bucăţele de brânză de capră. O gustare menită să-i asigure energie într-o zi mai solicitantă. Sendviş, iaurt şi bananăConţinut: fă un sendviş din două felii de pâine integrală cu seminţe, câteva felii de roşie, o frunză de salată creaţă, un ou fiert tăiat felii, o felie de caşcaval şi una de şuncă. Alături, pune-i o banană şi un iaurt simplu. O gustare săţioasă, care poate fi mâncată în două etape. Sendviş, legume şi fructeConţinut: un sendviş cu caşcaval, şuncă şi salată, o jumătate de castravete, 2-3 roşii cherry, 2 biscuiţi, câteva boabe de struguri, 2-3 căpşune, zmeură, afine, un măr. Este o gustare mai bogată, care cuprinde proteine, legume, fructe şi desert, potrivită pentru un copil care face mult sport. Sendviş cu omletăConţinut: fă un sendviş folosind două felii mai mari de pâine şi omletă din două ouă. Taie-l în două - să-l poată mânca în două etape, dacă vrea - şi pune-i lângă el în caserolă salată verde şi roşii. Ca desert, dă-i o banană şi un măr. Săţios şi nutritiv! Focaccia cu salam şi salatăConţinut: dacă face nazuri la pâine, fă-i sendvişuri cu focaccia proaspătă (simplă sau cu ierburi aromatice) unsă cu unt, salam sau şuncă şi salată creaţă. Pune-i şi un măr la pachet, pentru necesarul zilnic de vitamine. Baghetă cu ton şi fructeConţinut: supersăţios este şi sendvişul făcut din jumătate de baghetă umplută cu ton mărunţit (din conservă), un ou fiert tare, o frunză-două de salată, câteva felii de roşie şi câteva de castravete. Alături îi poţi pune o banană şi o mandarină. Carne, legume, fructeConţinut: bucăţele de carne (pui sau porc) la cuptor, câteva felii de focaccia, feliuţe subţiri de caşcaval, castravete şi morcov, măsline (dacă-i plac), plus afine, căpşune şi migdale, ca desert. Este o gustare foarte consistentă, cu proteine şi vitamine. Editat de Septembrie 13, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat Septembrie 15, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 15, 2015 Helbi, ce bine ca ai copiat si aici [flo] [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.