Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Negresa

 

1pachet margarina

3 oua

1cana lapte

2 cani zahar

2 cani faina

4 linguri cacao

1 plic praf de copt

 esenta de rom

 

Zaharul,laptele,margarina si cacao se pun la fiert.Dupa ce a dat in clocot se lasa la racit.

Din asta se opresc aprox 10 linguri pentru a se glazura prajitura mai tarziu.

 

Cand s-a racit se adauga cate un galbenus amestecand foarte bine după fiecare,se pune treptat faina,albusurile batute spuma si praful de copt.

Se toarna in tava (mai mica) si se da la cuptor.Dupa ce s-a copt si este fierbinte se pun pe deasupra cele 10 linguri de lapte cu cacao oprite.

 

 

Eu pun cateodata visine sau cirese scurse f bine, afine sau visine din visinata.

Daca puneti fructe proaspete nu puneti multe pentru ca indiferent cat de bine sunt scurse ele lasa zeama si nu mai iese prajitura.

Daca puneti visine din visinata sau afine din afinata,stati fara grija pentru ca alcoolul din ele se evapora si nu se mai simte atunci cand prajitura este rece.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Eu (mai bine zis fetele mele) fac o negresa mai simpla, de post. Poate vrea cineva sa o incerce:)

 

NEGRESA

 

 

1.5 cani faina alba

1.5 cani faina integrala

1.5 cani zahar

1 praf de copt

4 linguri cacao

1 lingurita cu varf Melange d’Epis (sau amestec pt turta dulce sau pur si simplu scortisoara)

 

1 cana lapte orez (sau alt lapte vegetal)

0.5 cana apa

4 linguri ulei

 

stafide

 

se porneste cuptorul la 180 de grade.

 

Se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga laptele, apa si uleiul (amestecul trebuie sa curga ca amestecul pt chec. daca e prea uscat, se mai poate pune apa/lapte vegetal).

 

Se amesteca bine si la sfarsit se adauga si stafidele.

 

Se aranjeaza hartie de copt intr-o tava normala. Se toarna continutul in tava.

 

Se coace cam 25 min sau pana e gata (testul cu scobitoarea).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Papelusca:

 

Daniela, German chocolate cake asta e minunat, daca va place nuca de cocos

http://www.culinar.r...ulgi-de-zapada/

 

 

daca vrei tort cu mousse & 3 feluri de ciocolata, asta e excelent! (stiu ca nu-s Roxana, dar l-am facut si eu si e f f bun)

http://www.culinar.r...I-DE-CIOCOLATA/

 

pacat ca nu se mai vad pozele originale- sau cel putin nu le mai vad eu.

ce e nasol e ca vei avea j'de mii de vase de spalat, dar zau ca merita!

 

bafta!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort cu 3 feluri de ciocolata:

(reteta originala in Good Food Magazine)

Blat:

60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare

 

cuptorul se incalzeste la 180 grade, se tapeteaza o forma rotunda de 24 cm cu fund detasabil cu hartie unsa cu unt.

migdalele se amesteca cu cacao si 60 grame zahar pudra. albusurile se bat spuma teapana cu sarea si restul de zahar pudra, apoi se incorporeaza usor amestecul de migdale. se coace cam 20 de minute (maxim!), apoi se scoate din forma si se lasa la racit.

 

fiecare strat va contine:

150 ml smantana lichida

150 grame ciocolata - alba, cu lapte, neagra (minim 75% cacao)

200 grame frisca batuta (din 200 ml smantana lichida)

arome: migdale pentru ciocolata alba, rom pentru ciocolata cu lapte, portocale pentru ciocolata neagra.

 

blatul copt se pune inapoi in tava (dupa ce s-a racit de tot). frisca pentru batut se pune la rece, impreuna cu bolul in care se va bate si cu paletele de la mixer.

 

eu fac straturile de ciocolata pe rand, pentru a avea timp ca stratul anterior sa se solidifice bine. am timp sa si spal cele 2 boluri in care lucrez, deci nu am foarte multe.

 

ciocolata se taie bucatele mici, se incalzesc la foc mic cei 150ml de smantana si ciocolata se topeste in smantana fierbinte. se pune foaia de gelatina la inmuiat in apa rece. frisca se bate teapana. foaia de gelatina inmuiata se dizolva in ciocolata calda, topita, amestecând usor. compozitia de ciocolata se amesteca apoi in frisca batuta, usor, si se toarna in forma. se baga imediat la congelator si se trece la urmatorul strat.

 

eu pun straturile in ordinea: ciocolata neagra, lapte, alba. se poate face bineinteles orice combinatie.

 

dupa ce ultimul strat este turnat in forma se inveleste totul in folie de plastic si se da la frigider, peste noapte.

 

se orneaza a doua zi cu fire de ciocolata, cu bomboane, sau chiar cu fructe.

 

varianta blat la rece:

250 biscuiti digestivi

50 grame unt topit

esente dupa gust

 

se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit si esenta, apoi se preseaza pe fundul formei si se da la rece, apoi se adauga straturile de ciocolata ca mai sus.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Prajitura cu pepene galben

 

 

500 grame pepene galben  pentru aluat(cantarit după ce a fost curatat de coaja si sa fie din acela zemos nu cu miez mălăios) 

300 grame pepene galben taiat julien (dar bucati mai maricele)pentru pus pe deasupra 

8 oua

un praf de sare

400 gr zahar (daca pepenele este dulce puteti reduce cantitatea de zahar)

1 cana ulei

1 plic praf de copt

1 varf de lingurita bicaronat (care se va stinge cu otet)

zahar vanilat/esenta de vanilie 

faina cat sa se obtina un aluat ca de chec.

 

Se aprinde focul la cuptor ca sa se incalzeasca cat timp se pregătește  prajiura.

 

 

Cele 500 grame de pepene se blenduiesc si se lasa de-o parte .

 

Cele 8 oua se sparg intr-un vas mai mare si se freaca cu mixerul adaugand treptat zaharul.Dupa ce s-a adaugat zaharul ,se adauga treptat uleiul .

Se adauga cele 500 grame e pepene blenduit si se amesteca cu  lingura de lemn incet pana se incorporeaza .

Se adauga treptat faina si sarea amestecând  de sus in jos pana se formeaza un aluat ca cel pentru chec.Se adauga esenta de vanilie,un plic de praf de copt si amoniacul stins.

 

Se toarna in tava in care s-a pus hartie de copt si cat mai repede se presara deasupra  pepenele taiat julien care in prealabil a fost trecut prin putina făină. 

Eu pun bucatile de pepene intr-o sita si apoi scutur bine deasupra chiuvetei sa cada surplusul.

Se da la foc potrivit aprox 35-40 min.Trebuie sa se rumeneasca deasupra si sa se verifice cu scobitoarea.

 

Daca aveti noroc sa gasiti un pepene aromat o sa iasa f buna,isi pastreaza cat de cat aroma si dupa coacere.

Eu pun in aluat esenta de vanilie si dupa coacere scot prajitura din cuptor ,o las putin sa se raceasca si presar deasupra un plic de zahar vanilat care se va topi si va intra in prăjitură. 

Cand s-a racit presar zahăr  pudra vanilat.

 

Nu este greu de facut si este foarte buna la gust.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Sos pentru chiftele sau spaghetti

 

De facut daca aveti rosii carnoase, dulci si bine coapte

 

4-6 rosii, in functie de marime

2 linguri faina

1 ceapa

1/2 capatana de usturoi

Ulei, sare, piper, busuioc, cimbru, oregano

 

Se fierb rosiile in apa clocotita cateva minute. In prealabil se cresteaza in partea opusa coditei, in forma de X, ca sa se cojeasca usor.

Se lasa sa se raceasca apoi se cojesc. Se blenduiesc si se dau deoparte.

Se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei si se sareaza. Cand sunt moi se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna rosiile blenduie , putin cate putin. Se mai fierbe sosul in tigaie cateva minute si la final se asezoneaza cu piper si ierburi.

Se toarna peste chiftele sau spaghetti.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Idei pt pachetelul de scoala,al copiilor (sursa:ziarul libertatea):

 

 


 
Salată cu mozzarella

Conţinut: ai nevoie de o punguţă cu mozzarella proaspătă sub formă de biluţe, pe care le scurgi de zer, câteva roşii cherry, câteva măsline negre, puţin ulei de măsline şi câteva frunze de busuioc. Le amesteci uşor şi le pui într-o caserolă din plastic care se închide etanş. Este o gustare sănătoasă şi hrănitoare.

 

Brânzică de casă cu fructe

Conţinut: o cutie cu brânzică de casă, un măr, câteva afine, un iaurt cu fructe şi câteva frunze de mentă proaspătă. Amestecă brânzica de casă şi iaurtul cu fructe, presară afinele, curăţă mărul şi taie-l în felii, adaugă menta şi pune amestecul într-o caserolă. Proteine şi vitamine la pachet!

 

Chifteluţe de curcan şi legume

Conţinut: 3 chifteluţe de curcan, o roşie, o lingură-două de sote de mazăre şi morcovi, câteva bucăţele de brânză de capră. O gustare menită să-i asigure energie într-o zi mai solicitantă.

 

Sendviş, iaurt şi banană

Conţinut: fă un sendviş din două felii de pâine integrală cu seminţe, câteva felii de roşie, o frunză de salată creaţă, un ou fiert tăiat felii, o felie de caşcaval şi una de şuncă. Alături, pune-i o banană şi un iaurt simplu. O gustare săţioasă, care poate fi mâncată în două etape.

 

Sendviş, legume şi fructe

Conţinut: un sendviş cu caşcaval, şuncă şi salată, o jumătate de castravete, 2-3 roşii cherry, 2 biscuiţi, câteva boabe de struguri, 2-3 căpşune, zmeură, afine, un măr. Este o gustare mai bogată, care cuprinde proteine, legume, fructe şi desert, potrivită pentru un copil care face mult sport.

 

Sendviş cu omletă

Conţinut: fă un sendviş folosind două felii mai mari de pâine şi omletă din două ouă. Taie-l în două - să-l poată mânca în două etape, dacă vrea - şi pune-i lângă el în caserolă salată verde şi roşii. Ca desert, dă-i o banană şi un măr. Săţios şi nutritiv!

 

Focaccia cu salam şi salată

Conţinut: dacă face nazuri la pâine, fă-i sendvişuri cu focaccia proaspătă (simplă sau cu ierburi aromatice) unsă cu unt, salam sau şuncă şi salată creaţă. Pune-i şi un măr la pachet, pentru necesarul zilnic de vitamine.

 

Baghetă cu ton şi fructe

Conţinut: supersăţios este şi sendvişul făcut din jumătate de baghetă umplută cu ton mărunţit (din conservă), un ou fiert tare, o frunză-două de salată, câteva felii de roşie şi câteva de castravete. Alături îi poţi pune o banană şi o mandarină.

 

Carne, legume, fructe

Conţinut: bucăţele de carne (pui sau porc) la cuptor, câteva felii de focaccia, feliuţe subţiri de caşcaval, castravete şi morcov, măsline (dacă-i plac), plus afine, căpşune şi migdale, ca desert. Este o gustare foarte consistentă, cu proteine şi vitamine.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...