Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

DidiAlex a postat retzeta asta care cred ca o sa o fac si eu. multumesc!

 

fursecuri Ella

3 oua 350 grame faina

1 pachet unt Zahar

1 pahar Coaja (2 lamai) rasa

1 praf de copt

Zahar vanilat 2 pachete

Esenta de vanilie 1 capac

Ciocolata bilute sau rasa pe razatoarea mare

 

1. Untul se freaca cu zaharul bine cu mixerul;

2. se adauga oulalele si esenta+zaharul vanilat;

3. dupa care se adauga faina in care s-a amestecat in prealabil praful de copt;

4. se adauga si lamaia

5. Se adauga ciocolata

Se pun cu spriter sau lingura.

Se pun pe hartie de copt in tava de cuptor; se coc la foc 160gr timp de 15-17 minute.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Briose

3 oua

100 g zahar

200 g iaurt 

50 ml ulei + 1 lingura cu unt

230 - 250  g faina

1 lingurita rasa praf copt, zahar vanilat sau alte arome, sare

 

Am mixat ouale, un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul, uleiul, iaurtul si la sfarsit faina si praful de copt.
Am pus aluatul in formele pentru briose. Se pot face simple sau se poate adauga 1 lingurita gem, fructe proaspete sau congelate, ciocolata rasa. Daca adaug gem dulce sau ciocolata, mai scad o lingura de zahar. 
Foarte gustoase, aromate si usor de pregatit.

 

Cateodata fac cu lapte, dar atunci intra mai multa faina. Aluatul arata ca o smantana groasa, sau ca aluatul de chec. 

Eu compar orice cu checul, acesta fiind cam singura prajitura pe care o facea mama in copilaria mea.  [:)]

 
 
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Briose cu branza de vaci

2 ouă

75 g unt

30 ml ulei

400 g iaurt

100 g zahăr

250 g brânză de vaci

220 - 250 g făină

sare, arome, 1 lingurita de praf de copt

 

Eu de obicei fac brioșele cu ce am prin frigider, la ochi, cantitatea de făină depinde și de tipul făinii, și de cât e de gras iaurtul.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura-placinta cu lamaie am facut ca aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26817/Prajitura-cu-lamaie-din-foi-de-placinta/

 Cam multa aroma de lamaie pentru gustul meu, dar e foarte interesanta si foarte usor de facut. Data viitoare fac cu branza de vaci si poate fac si niste fotografii. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

2 cani de 250gr de faina
1/2 cub de drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 1/4 cana de lapte
1 ou
100 gr de unt
2 linguri de ulei
***************************

 
1.se pune drojdia si lingurita de zahar+ o lingura de faina intr-o cana cu lapte caldut si se omogenizeaza.
 
2.se cerne faina si se amesteca sarea, se adauga oul intreg si untul lasat din timp la temperatura camerei la care se adauga cana de la puncul 1.
Se framanta se se mai adauga (dupa caz) si sfertul de cana de lapte . Aluatul trebuie sa fie fraged si sa se dezlipeasca usor de pe degete.
 
La sfarsit , se mai framanta ferm cu 2 linguri de ulei .
 
Se lasa la dospit , la loc calduros si acoperit aprox 1 ora.
 

Se intinde foaie pe masa tapetata cu faina si se decupeaza cu gura paharului formele de gogosi , pe care le arunci , cu grija in tigaia cu ulei incins si te rogi de dansele sa stea cuminti si sa se prajeasca frumos pe ambele parti ;))

 

si dovada :

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...