Fleurdelise Postat Decembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Decembrie 16, 2015 Doua retete de dulce de Craciun 1. Buturuga (buche de Noel) 6 oua300g zahar200g faina9ml praf de coptgem de capsuni sau zmeura100g crema de ciocolata pentru a glasa exteriorul (revin cu reteta, sau se poate cumpara gata facuta)1 praf de sareunt sau ulei pt uns tava Se incalzeste cuptorul la 180 CSe separa albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sareSe freaca galbenusele cu zaharul pana se dizolva zaharul, se adauga faina cu praful de copt, se omogenizeazaSe incorporeaza putin cate putin albusul batutSe toarna aluatul intr-o tava bine unsa si se niveleazaSe coace cca 15 min la 180 (foc mediu)Se rastoarna cu atentie pe un servet curatCat e calduta foaia, se unge cu gemSe ruleaza si se inveleste in servetSe lasa sa se raceasca in servet, rulata stransSe scoate din servet si se unge deasupra cu un strat generos de crema de ciocolataSe fac striatii pe suprafata de ciocolata, cu o furculitaSe decoreaza deasupra cu martipan (optional) 2. Trufe de ciocolata 200g ciocolata (alba sau normala)125g zahar pudra100ml frisca lichida sau smantana lichida cu 35%coloranti alimentaribombonele pentru decoratforme de hartie pt bomboane Se incalzeste frisca lichida 1 minut la microundeSe toarna in ea ciocolata rupta bucatele miciSe amesteca pana se topeste ciocolata, cu o lingura de lemnSe adauga zaharul (completarea mea: si aromele preferate, rom, etc)Daca folositi ciocolata alba, se separa in mai multe boluri si se adauga in fiecare cateva picaturi de colorant alimentar, se omogenizeazaSe dau la frigider minimum o oraSe presara zahar pudra pe o farfuri, pe alta farfurie bombonele mici de decorSe formeaza bile din pasta, se trec prin zahar pudra apoi se decoreaza dupa gustSe pune fiecare trufa in forma de hartieSe pastreaza la frigider maximum 15 zile Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat Ianuarie 19, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2016 (editat) Reteta de la Strumphi Tocanita de ciuperci o fac simplu: toc ciupercile marunt, eu aici cumpar numai bio chestnut mushrooms, care-s atat de gustoase, de zici ca le-am cules eu cu manuta mea dintre frunze in padure , calesc 2 cepe in ulei , las sa se inmoaie ceapa, pun ciupercile peste si las sa fiarba, Cand sunt gata , toc patrunjel proaspat , pun peste si apoi cand mancam adaug in farfurie mujdei peste tocanita si mancam cu mamaliga. Editat de Ianuarie 19, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Februarie 21, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2016 Muffins cu banana (reteta lui fleurdelise) 1 cana jumate de faina, 1 lingura praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, 3/4 cana zahar ( merge si mai putin), 1 ou, jumate de cana de unt topit, 1 cana jumate banane zdrobite, 1/2 cana nuci zdrobite sau stafide, un praf de sare Se amesteca toate ingredientele uscate si separat ingredientele umede. Se combina.Se toarna in forme de muffin ( briose) unse cu putin ulei, sau in forme de hartie in prealabil ( am facut de amandoua in formele de hartie cresc mai frumos sunt mai practice la transport etc.)Se presara granola deasupra ( optional).Se dau la cuptor 20 min la foc mediu, 200C.Se in earca folosind scobitoarea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat Februarie 21, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2016 Multam Michelle, chiar ma pregateam sa o copiez eu Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Iunie 7, 2016 Raport Distribuie Postat Iunie 7, 2016 Piept de pui marinat a la grec Marinada pt 2 piepti de pui mari:3-4 linguri maioneza3 4 linguri iaurt simplu2-3 catei de usturoi zdrobiti1 lingurita mustar de Dijon (cu boabe)1 lingurita sareoregano uscat dupa gust (sau combinatii de ierburi uscate) Se prepara marinada cu o seara inainte. Se taie pieptul de pui felii si se introduce in marinada (intr-un bol sau ziploc), se lasa la frigider pana adoua zi. In momentul prepararii se scot feliile, se indeparteaza excesul de sos si se pun pe gratar. Este delicios langa cartofi noi si salata de varza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anja Postat August 25, 2016 Raport Distribuie Postat August 25, 2016 La cererea telespectatorilor::))) 1. Pui cu mango si orez a la Anja3 bucati de piept pui, se taie in felii ff subtirio jumatate de ardei, se taie subtire2-3 ciuperci se feliazase pun toate in tigaie la prajit cu f putin ulei, sare. piperCand carnea e cat de cat facuta, se adauga 1-2 linguri de mango chutney (de oricare), se amesteca apoi se adauga frisca sau smantana de gatit dupa ochi, depinde cat sos vrei sa aise mai lasa 5 min sa fiarba.Se mai gusta si adauga sare daca trebuie si ardei iute asa, de decorCa garnitura, orez (o cana de orez, 4 apa, sare, puse la fiert)2. Paste oarecum carbonarase pun pastele la fiert cu sare, eu folosesc fusilli sau penneintre timp, intr-o tigaie pun la prajit bacon. vreo 7-8 felii, 2 ciuperci portobelo feliate, un sfert de zuchini (nu pun nici sare nici ulei ca are bacon-ul)Cand sunt prajite adaug pastele, nu foarte bine scurse de apaadaug smantana de gatit sau frisca, dupa ochi, amesteco las sa fiarba 3 min, apoi adaug parmezan tot dupa ochi, dar sa fie suficient... cam jumatate de bucata, mai fierbe 1-2 min.pus deasupra busuioc de decorSper sa va placa! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat August 26, 2016 Raport Distribuie Postat August 26, 2016 Gryta țăranului :) In primul rand ai nevoie de carne de vita care cred ca in romana se traduce mandrina. In tot cazul, e partea de gât, in engleza ii spune chuck steak meat. Cam 700g. Apoi 2 morcovi, 2 cepe, 2 căței de usturoi, un praz, cativa cartofi, 2 frunze de dafin, cimbru proaspăt, 200 ml smantana lichida, 2 linguri faina, 2 linguri sos de soia chinezesc, sare si piper. Se taie carnea in bucati de 2x2 cm, se pune putin ulei in oala si se pune pe foc mediu. Se lasa pana carnea si-a schimbat putin culoarea, se pune sare si piper dupa gust, se acoperă cu apa, se pun frunzele de dafin si cimbrul. Se fierbe 30 min. Intre timp se taie ceapa, morcovii si usturoiul. Dupa 30 min se pun toate in oala. Se mai fierbe 15 min. Se taie prazul, se curata si se taie cartofii in bucati mari. Se pun in oala si dupa inca 15 min se adauga faina amestecată cu smantana lichida si sosul de soia, se mai lasa sa dea cateva clocote. Pofta buna! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aminna Postat August 28, 2016 Raport Distribuie Postat August 28, 2016 Aminna's eggplant plaki - PLACHIE DE VINETE "Deci plachia (feel free s-o puneti la retetele ghetarului - si sa m-anuntati sa iau o piatra-n gura c-am ajuns si pe-acolo ); scriu cantitatile din care am facut eu: - 3 vinete (lungi si subtiri ) curatate de coaja din 2 in 2 (ca nush sa ma exprim altfel), taiate felii rotunde nu prea groase, lasate sa se scurga cu sare (eu le las o ora la scurs); dupa aia se scurg, se dau prin faina si se prajesc in ulei; -o ceapa mai mare (sau doua mai mititele) si 3 catei de usturoi se pun la calit in putin ulei; cand sunt sticloase se adauga ardeiul gras (unul mare sau doi mai potriviti) si 2-3 rosii oparite si curatate de seminte. Pana aici e reteta oficiala. Io am pus si telina, ca imi place asa de mult incat as pune si in prajituri, noroc ca prajituri nu fac Deci am pus si radacina de telina, si cateva frunze. Se mai pune un pic de apa cat sa le acopere (asta-i tot din reteta oficiala, io am pus vin rosu [il] ) si se lasa la fiert cat mai mult (eu l-am lasat cam o ora, ca m-am luat cu altele), completand cu apa daca scade. La sfarsit se pune patrunjel verde tocat. Revenim la vinetele prajite - alea se scot intr-un vas si se toarna sosul peste ele. Mentionez ca am facut sosul inainte de a praji vinetele, ca sa-l pun peste ele cat sunt calde. Plachia se poate manca rece sau calda, dupa preferinte (mie imi place rece - acu' sa vad la ce interpretari va mai zboara mintea )" Multumim Aminna ca ai gatit! Asta-i reteta de plachie - pt Serialbastre Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Postat August 29, 2016 Raport Distribuie Postat August 29, 2016 (editat) Musaca de vinete ( ca e de sezon)Nu știu sa zic cantități exacte, se poate modifica după gustul fiecaruia: 2-3 vinete, 5-6 roșii mari, 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grași, 5-6 căței de usturoi, sare, piper, 500 g carne tocata.Vinetele le curat pijama și le tai felii, pe care le prăjesc. Dacă sunt cu chef de treaba și mi se par batraioare, dau feliile cu sare, apoi arunc apa pe care o lasă, apoi le oparesc, le usuc și apoi le prăjesc. Nu am simțit diferențe ( cu excepția timpului pierdut) intre cele doua metode.Rosile le opăresc, le curat de pieliță și le tai felii. Dacă e iarna și nu am roșii felii folosesc cu succes un suc gros de roșii.Carnea tocata o călesc pana își schiba culoarea și adaug usturoi pisat.Ceapa, ardei gras și morcov le călesc în puțin ulei și apoi adaug putina apa sa fiarbă morcovul pe jumătate.Apoi așez în tava: roșii, vinete, carne tocata, legume, iar roșii, ... si tot așa pana se umple tava sau cratita. Neapărat deasupra închei tot cu rosii. Mama pune deasupra si ou batut, eu nu pun.Dau la cuptor, cred ca vreo ora.Carnea tocata se poate amesteca cu legumele dinainte.Mai fac și variata fără carne. Aceleași straturi, sar carnea.Pentru îndulcirea retetei se pot adăuga felii de dovlecei prăjite. După gustul meu, vinetele se potrivesc cu usturoiul și cu roșiile, deci astea sa nu lipsească. Trebuie sa fac cât de curând ca mi s-a făcut o pofta... Editat de August 29, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Postat August 29, 2016 Raport Distribuie Postat August 29, 2016 Nu mai editez a suta oară .... binenteles ca trebuie și țelină, dacă va place. Rădăcină în legume, frunze as pune în carnea tocata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.