Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Paine intermediara la masina de paine

 

Reteta pentru o paine de 900g, program clasic ( basic), cu timp total de preparare in.masina de cca 3 ore.

 

1 si 1/2 cani de apa ( 355 ml) usor calduta

3 linguri ulei sau unt topit

2 si 1/2 cani faina alba

1 si 1/2 cani faina de grau integral

2 lingurite sare

2 linguri zahar

3 linguri lapte praf

2 lingurite drojdie uscata ( granule, nu instant)

 

Se amesteca toate ingredientele uscate, in afara de drojdie.

Se pun in cuva masinii, pe rand: apa si uleiul, apoi ingredientele uscate si la urma drojdia.

Dupa coacere, se lasa sa se raceasca si se pastreaza in punga etansa de plastic.

 

Este foarte important sa se masoare exact ingredientele si ordinea lor.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cel mai gustos si mai usor sos de rosii

 

(de aici: https://smittenkitchen.com/2014/07/three-ingredient-summertime-salsa/)

 

rosii proaspete - cele mai bune sunt cele lunguiete (Roma), dar am folosit de orice, taiate in jumatati

un ardei iute - nu foarte iute

o ceapa rosie taiata sferturi

un ardei rosu (facultativ)

4-5-6 catei de usturoi intregi

 

se incinge cuptorul la 220-240 grade

se pun toate ingredientele pe o tava mare, usturoiul ramane in coaja. se presara cu sare mare din belsug si cu ulei de masline de buna calitate.

se dau la cuptor (cam 20 de minute) - pana când pielita ardeiului e aproape arsa si rosiile sunt rumenite serios.

 

se pun toate ingredientele in blender (usturoiul se stoarce din coaja), se maruntesc si se serveste cu orice - carne, chipsuri de tortilla, legume proaspete sau la gratar. iti vine sa il mananci gol de bun ce e. ce ramane se poate pastra cam 2-3 zile in borcan inchis, in frigider.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Curry de dovlecei: ceapă tăiată mai mare și ardei roșu le călesc într-un pic de ulei și ceva apă până se înmoaie. Pun pastă de curry roșu și las cam 1 minut până se gătește pasta. Pun dovlecei, îi sărez să lase apă și pun și puțină apă. Las la fiert cam 10 minute (până se înmoaie dovleceii). Pun suc de roșii / roșii la cutie date prin blender. Mai fierb puțin. Pun lapte de cocos și, mai nou, la final pun mărar.

 

Curry de conopidă: ceapă tăiată mai mare și ardei roșu le călesc într-un pic de ulei și ceva apă până se înmoaie. Pun pastă de curry roșu și las cam 1 minut până se gătește pasta. Pun suc de roșii / roșii la cutie date prin blender. Mai fierb puțin. Pun lapte de cocos și mărar. După ce sosul e gata, pun conopida fiartă separat. Amestec. 

 

Similar fac și curry de fructe de mare: prepar sosul și după ce e gata pun creveți decongelați (gri, negătiți) în sos și îi fierb până devin roz. La curry-ul ăsta nu pun mărar.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Chili con carne:

 

*carne de vaca sau de vaca amestecata cu porc - 800 gr (dar merge si mai putina sau mai multa)

*2-3 chili mici rosii

*2-3 cepe mari

*usturoi (cativa catei, depinde de cum va place usturoiul)

*2 lingurite de chili macinat

*3 doze rosii taiate

*2 doze fasole rosie (kidney)

*sare si piper (normal sau cayenne- e mai iute, are si seminte de chili in el)

 

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in ulei cam 5 min, pana se inmoaie.

Se taie chili cu tot cu seminte si se adauga peste, impreuna cu chili macinat, se lasa 2 min. 

Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca/caleasca.

Dupa se adauga rosiile, plus sarea si piperul.

Se lasa 90 min in total la fiert, iar dupa 60 min se adauga si fasolea.

 

Se serveste cu paine alba si iaurt natural (sau guacamole).

 

E mai gustos daca se pregateste cu o zi inainte de a se servi.

 

Pofta buna!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Prajitura turnată cu mere

 

pt o tava de 35x25 cm

 

1 kg jumate de mere se curata de coaja si se dau pe răzătoare. Se adauga 100-150 g zahar si Scorțișoara dupa gust. Se amesteca. 

 

4 oua se bat cu 200 g zahar pana devin spumoase. Se adauga 100 ml ulei, mixând continuu. Apoi alternând faina-lapte, 100 ml lapte si 250 g faina amestecată cu o lingurița praf de copt. 

 

Se pune jumatate din compoziție in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor (180 grade C) timp de 12 min. Se scoate si se presară cu un strat subtire de griș. Se pun merele stoarse puțin de zeama si se nivelează. Se toarnă cealalta jumatate de compoziție peste si se uniformizează. 

 

Se coace inca 30-40 min pana se face aurie deasupra. 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lángos

 

Se frământa un aluat din: 500-600g faina, 25 g drojdie proaspăta, 200 ml lapte călduț, 2 gălbenușuri, 100g smantana cu 20% grăsime si putina sare. Se lasa la dospit pana isi dublează volumul. Eu am facut aluatul in masina de pâine. Aluatul trebuie sa fie ca un aluat normal, de pâine. Se adauga faina sau lapte dupa necesitate.

 

Se iau bucati din aluat si se întind lángos, se prăjesc in tigaie adânca cu mult ulei, trebuie sa plutească in ulei. Uleiul trebuie sa fie bine încins. Se întorc sa se prăjească pe amblele parti.

 

Se servesc cu mujdei de usturoi, smantana si cașcaval ras. Se unge lángos-ul cu cate un strat de mujdei, unul de smantana si se presară cașcaval peste.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...