Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Tocanita andaluza din coada de vita. O minunatie a iesit.

 

Am folosit asa:

750 grame coada de vita 

2 morcovi

1/4 telina

2 cepe

5 catei usturoi

6 linguri ulei masline

3 foi de dafin

1/2 cutie rosii cubulete sau 4 rosii crude

500 ml supa de vita (am avut cub de vita)

250 ml vin rosu sec

3 linguri otet balsamic (cel negru)

1 lingurita zahar

1 lingurita cimbru uscat

sare

piper amestec prospat macinat

 

Se taie coada (sau il rugati pe macelar sa o taie) 

Morcovii se taie pe lung fasii subtiri,

Telina fasiutze subtiri

Usturoirul rondele

Rosiile cubulete

 

Bucatile de coada se prajesc in uleiul de masline pe toate partile pana se rumenesc. Se scot.

Apoi se rumenesc ceapa, usturoiul, morcovul, telina.

Se adauga, vinul, zeama de supa (adica cele 500 ml apa in care am pus cub knorr vita), zaharul, otetul, rosiile.

Apoi carnea, cimbrul, foile de dafin, sarea si piperul.

 

Am acoperit cratita si am lasat sa fiarba la foc mic, adaugand apa, cam 2 ore si jumatate.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

  • 1 month later...

PLACINTA GRECEASCA DE PORTOCALE (PORTOKALOPITA)

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 200 g iaurt grecesc (iaurt gras)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 250 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala

pentru sirop

  • sucul de la 3 portocale(200 ml suc)
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de miere

 

MOD DE PREPARARE

 

  1. Foile de placinta se rup in bucati si se lasa sa se usuce cel putin 4 ore in tava. Se mai amesteca din cand in cand.
  2. Tava 20 x 28 se tapeteaza cu unt si un strat de foaie de placinta.
  3. Intr-un vas incapator amestecam iaurtul cu praful de copt si se lasa 5 min.
  4. Separat se mixeaza ouale pe rand cu zahar, ulei, zahar vanilat, apa si coaja rasa de portocala (se mixeaza pana se topeste zaharul).
  5. Compozitia se adauga peste iaurt si apoi se pun bucatile de foi de placinta si se lasa 10 min. sa se inmoaie.

  6. Turnam  acest amestec in tava acoperita deja cu un strat de foaie de placinta.

  7. Se da tava  la cuptorul incins la 190 grade pentru aproximativ 30 de minute,  pana cand este inchegata si se rumeneste.

  8. Cat timp sta prajitura la cuptor, preparam siropul . Se pun ingredientele pe foc si lasam sa fiarba circa 5 minute  sucul de la portocale si cu zaharul, apoi luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin si adaugam mierea. Siropul il lasam la racit.

  9. Se scoate placinta din cuptor, o portionam in tava si o insiropam cat  este inca fierbinte. Se portioneaza.

  10. Se poate orna cu crema de vanilie si bucati de felie de portocala.

     

    Pofta buna!

     

     

     

     

     

     

 

 

 

 

 

post-108221-0-37476600-1487166276_thumb.png

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

2 baghete.

Un vas cu capac greu

500g faina+2-3 linguri oatmeal (nu stiu cum se zice pe romaneste:))))

25g drojdie

1 lg de miere

1 lingurita sare

380ml apa, putin mai calda decat la o paine normala

Imparti apa, in jumatate dizolvi mierea+drojdia in cealalta sarea.  Le torni pe amandoua peste faina.

Amesteci  tot, nu foarte mult, iese un aluat lipicios. Il dai la frigider acoperit cu capacul. La reteta zice sa stea 12 ore. Eu am incercat si 3 ore si 24 de ore, tot cam asa iese painea.

Dupa cele x ore de stat in frigider, pui putina faina pe un blat, pui aluatul pe blat, il imparti in 2,  si le rasucesti ca pe o sfoara, pana se lungesc cat sa intre in tava. Le mai lasi la crescut, inca 1 ora, sau cat ai chef. Le dai la cuptor la 200 grade cu ventilatie pana d

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Paste cu sos cremos de ciuperci:

 

  • 180-200 g paste
  • 150 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 catel mic de usturoi (optional)
  • 120 g smantana acra min.20%
  • 2 galbenusuri
  • 25 g parmezan
  • fasii de parmezan pentru decor
  • sare
  • piper negru

(eu am folosit ciuperci la borcan, si tot a iesit o minune)

 

pastele se fierb si in paralel se face sosul:

 

am prait ciupercile in ulei, la sfarsit am adaugat usturoiul taiat marunt, l-am mai lasat si pe asta un pic la calit, ca asa imi place; cand am stins focul am pus sare si piper si-am lasat tigaia sa se racoreasca 2-3 minute.

 

am amestecat galbenusurile cu smantana si cu parmezanul, si dupa cele 2-3 minute de care scriam mai sus am turnat amestecul asta peste ciuperci (nu imediat ce se ia tigaia de pe foc, ca se branzeste)

 

intre timp au fiert pastele; le-am strecurat si le-am pus asa fierbinti peste ce era in tigaie, ca sa "gateasca" galbenusurile; am lasat vreo 10 minute, apoi am amestecat (reteta originala zicea intai sa amesteci, apoi sa le lasi cele 10 minute sa se imprieteneasca).

 

am mai presarat parmenzan si in farfurie.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Gogosi (tortelli de San Giuseppe) :

 

-5dl apa, 50gr unt, sare - se fierb

-300 gr faina, 1 pachet de praf de copt - se adauga la compozitia de mai sus si se ia de pe foc..se amesteca totul bine

-coaja de la o lamaie, 80-100 gr zahar, 1 pachet de zahar vanilat - se amesteca si se adauga la compozitia de mai sus

-5-7 oua se amesteca cu compozitia de mai sus, pana cade de pe lingura - sa nu fie insa prea fluida

 

-se lasa o ora, iar dupa se prajesc in ulei de cocos (o lingurita de cafea pt o gogoasa).

 

-se pune zahar pudra si se pot servi cu dulceata

 

Pofta buna!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...