viviana Postat Decembrie 18, 2016 Raport Distribuie Postat Decembrie 18, 2016 Tocanita andaluza din coada de vita. O minunatie a iesit. Am folosit asa:750 grame coada de vita 2 morcovi1/4 telina2 cepe5 catei usturoi6 linguri ulei masline3 foi de dafin1/2 cutie rosii cubulete sau 4 rosii crude500 ml supa de vita (am avut cub de vita)250 ml vin rosu sec3 linguri otet balsamic (cel negru)1 lingurita zahar1 lingurita cimbru uscatsarepiper amestec prospat macinat Se taie coada (sau il rugati pe macelar sa o taie) Morcovii se taie pe lung fasii subtiri,Telina fasiutze subtiriUsturoirul rondeleRosiile cubulete Bucatile de coada se prajesc in uleiul de masline pe toate partile pana se rumenesc. Se scot.Apoi se rumenesc ceapa, usturoiul, morcovul, telina.Se adauga, vinul, zeama de supa (adica cele 500 ml apa in care am pus cub knorr vita), zaharul, otetul, rosiile.Apoi carnea, cimbrul, foile de dafin, sarea si piperul. Am acoperit cratita si am lasat sa fiarba la foc mic, adaugand apa, cam 2 ore si jumatate. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Decembrie 18, 2016 Raport Distribuie Postat Decembrie 18, 2016 Sau cratita bagata in cuptor la160-170 grade, tot vreo 2 ore. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MarianaPop Postat Februarie 15, 2017 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2017 PLACINTA GRECEASCA DE PORTOCALE (PORTOKALOPITA) INGREDIENTE400 g foi de placinta200 g iaurt grecesc (iaurt gras)1 plic praf de copt4 oua250 ml ulei100 ml apa200 g zahar2 plicuri zahar vanilatcoaja rasa de la o portocalapentru siropsucul de la 3 portocale(200 ml suc)100 gr zahar3 linguri de miere MOD DE PREPARARE Foile de placinta se rup in bucati si se lasa sa se usuce cel putin 4 ore in tava. Se mai amesteca din cand in cand. Tava 20 x 28 se tapeteaza cu unt si un strat de foaie de placinta. Intr-un vas incapator amestecam iaurtul cu praful de copt si se lasa 5 min. Separat se mixeaza ouale pe rand cu zahar, ulei, zahar vanilat, apa si coaja rasa de portocala (se mixeaza pana se topeste zaharul). Compozitia se adauga peste iaurt si apoi se pun bucatile de foi de placinta si se lasa 10 min. sa se inmoaie. Turnam acest amestec in tava acoperita deja cu un strat de foaie de placinta. Se da tava la cuptorul incins la 190 grade pentru aproximativ 30 de minute, pana cand este inchegata si se rumeneste. Cat timp sta prajitura la cuptor, preparam siropul . Se pun ingredientele pe foc si lasam sa fiarba circa 5 minute sucul de la portocale si cu zaharul, apoi luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin si adaugam mierea. Siropul il lasam la racit. Se scoate placinta din cuptor, o portionam in tava si o insiropam cat este inca fierbinte. Se portioneaza. Se poate orna cu crema de vanilie si bucati de felie de portocala. Pofta buna! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Februarie 15, 2017 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2017 foarte interesant. as pune suc de portocale in loc de apa (vad ca asa e si in alte retete). clar e de incercat.merci! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Judoka02 Postat Februarie 24, 2017 Raport Distribuie Postat Februarie 24, 2017 Si eu am facut reteta asta, usor si f buna la gust. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Septembrie 29, 2018 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2018 2 baghete.Un vas cu capac greu500g faina+2-3 linguri oatmeal (nu stiu cum se zice pe romaneste:))))25g drojdie1 lg de miere1 lingurita sare380ml apa, putin mai calda decat la o paine normalaImparti apa, in jumatate dizolvi mierea+drojdia in cealalta sarea. Le torni pe amandoua peste faina.Amesteci tot, nu foarte mult, iese un aluat lipicios. Il dai la frigider acoperit cu capacul. La reteta zice sa stea 12 ore. Eu am incercat si 3 ore si 24 de ore, tot cam asa iese painea.Dupa cele x ore de stat in frigider, pui putina faina pe un blat, pui aluatul pe blat, il imparti in 2, si le rasucesti ca pe o sfoara, pana se lungesc cat sa intre in tava. Le mai lasi la crescut, inca 1 ora, sau cat ai chef. Le dai la cuptor la 200 grade cu ventilatie pana d Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aminna Postat Octombrie 15, 2018 Raport Distribuie Postat Octombrie 15, 2018 Paste cu sos cremos de ciuperci: 180-200 g paste150 g ciuperci proaspete2 linguri ulei de floarea soarelui1 catel mic de usturoi (optional)120 g smantana acra min.20%2 galbenusuri25 g parmezanfasii de parmezan pentru decorsarepiper negru(eu am folosit ciuperci la borcan, si tot a iesit o minune) pastele se fierb si in paralel se face sosul: am prait ciupercile in ulei, la sfarsit am adaugat usturoiul taiat marunt, l-am mai lasat si pe asta un pic la calit, ca asa imi place; cand am stins focul am pus sare si piper si-am lasat tigaia sa se racoreasca 2-3 minute. am amestecat galbenusurile cu smantana si cu parmezanul, si dupa cele 2-3 minute de care scriam mai sus am turnat amestecul asta peste ciuperci (nu imediat ce se ia tigaia de pe foc, ca se branzeste) intre timp au fiert pastele; le-am strecurat si le-am pus asa fierbinti peste ce era in tigaie, ca sa "gateasca" galbenusurile; am lasat vreo 10 minute, apoi am amestecat (reteta originala zicea intai sa amesteci, apoi sa le lasi cele 10 minute sa se imprieteneasca). am mai presarat parmenzan si in farfurie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Martie 31, 2020 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2020 (editat) Gogosi (tortelli de San Giuseppe) : -5dl apa, 50gr unt, sare - se fierb-300 gr faina, 1 pachet de praf de copt - se adauga la compozitia de mai sus si se ia de pe foc..se amesteca totul bine-coaja de la o lamaie, 80-100 gr zahar, 1 pachet de zahar vanilat - se amesteca si se adauga la compozitia de mai sus-5-7 oua se amesteca cu compozitia de mai sus, pana cade de pe lingura - sa nu fie insa prea fluida -se lasa o ora, iar dupa se prajesc in ulei de cocos (o lingurita de cafea pt o gogoasa). -se pune zahar pudra si se pot servi cu dulceata Pofta buna! Editat de Martie 31, 2020 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Martie 31, 2020 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2020 asta-s zeppole di san giuseppe . din familia gogosilor din aluat dospit... ce bune sunt.sunt traditionale de Sfantul Iosif (care se suprapune de multe ori cu "Ziua tatalui" in Italia). de obicei se servesc cu crema pasticcera si dulceata, sau doar pudrate cu zahar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Martie 31, 2020 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2020 Daaaaa, zeppoleeeeeeeee [il] [il] [il] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.