Fleurdelise Postat Martie 31, 2020 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2020 Este aluat de choux- uri. Nu se pot coace oare si in cuptor? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Martie 31, 2020 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2020 sigur ca da. dar atunci is choux-uri :). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Iunie 5, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 5, 2020 Tort de nuca si ciocolata, fara faina: Blatul 250g zahar 250g apa 250g nuci macinate 5 oua 1 lingura cacao 450g frisca Se pun la fiert 250g apa cu 250g zahar, se fierbe siropul 7-8 minute. Se adauga nuca, se amesteca repede ( sa nu se prinda de cratita). Se adauga cacao si se da la rece. Cand s a racit bine se adauga cate un galbenus, amestecand intr o singura directie. Se bat albusele spuma si se adauga delicat in compozitie. Se adauga coaja de portocale si arome dupa gust ( vanilie, rom). Se toarna in forma de tort detasabila, unsa cu unt si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit (180C) 20 de minute. Se incearca cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se imbraca in frisca batuta si se orneaza dupa preferinte. Crema de ciocolata ( optional): 200g ciocolata semi-sweet 200 ml frisca lichida 100g unt 30g zahar pudra 2 linguri nutella Se topeste ciocolata in frisca lichida, pe bain marie sau la microunde. Se da la rece pana se raceste complet! ( cateva ore...sau la congelator) Cand e rece se bate ca o frisca obisnuita. Untul se scurge, se freaca cu zaharul pudra, se adauga nutela. Se adauga compozitia de unt in compozitia de frisca. Toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura! Se inveleste blatul in crema de ciocolata si apoi se inveleste cu frisca. Atentie! Blatul e moale ca o trufa de ciocolata, nu se poate taia in doua straturi! Tortul se mai lasa la rece 1-2 ore si apoi se poate servi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 Fleur, soacra mea face tortul tău . Ea îl taie in 3. ultima Data l- a făcut in 3 Tavi ( eu am Tavi egale ca evit sa tai blaturile, care nu sunt de pandișpan ) crema era dementiala . Pune cumva oule întregi la fiert cu cacao zahăr și când e rece pune untul .e un fel de crema de vanilie cu cacao și unt, dar are și albușurile . e bun, la noi se numește : gustul copilăriei Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 Pune cumva oule întregi la fiert cu cacao zahăr și când e rece pune untul . e un fel de crema de vanilie cu cacao și unt, dar are și albușurile Asta e crema ce o fac eu la torturi, dar blatul e pandișpan. A trecut din generație in generație, de la străbunica, la bunica, la mama și ka mine. Le voi învața și pe fete, e așa de ușor de făcut! De câte ori întreb in casa ce tort sa fac, trei glasuri se aud la unison: ăla al tău, ca e cel mai bun. Da, am încercat multe alte torturi de-a lungul anilor :). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 Cred ca fiecare avem tortul "nostru" la care ne intoarcem de fiecare data la ocazii si pe care copiii nostri il cer mereu.Intr- adevar are gustul copilariei. Didi, foarte buna ideea cu trei forme ca sa eviti sa tai blaturile. Am o intrebare: in cazul asta triplezi cantitatile sau imparti compozitia in 3? Cred ca am si eu pe undeva reteta de crema de vanilie cu oua si cacao, dar nu stiu unde. Mihaela sau Didi, o aveti cumva, cu cantitatile exacte? Merci! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 Fleur eu o am, pentru ca o fac mereu. Am scris-o aici la Rețete, dacă nu o găsești, o mai scriu o data. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 Fleur, cred ca ea are rețeta ta dubla și împarte la 3. am întrebat - o de rețeta . Când îmi Răspunde îți scriu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 (editat) Nu cred ca am scris totuși, am scris la subiectul nostru, a scris Silvi ca a făcut.Asa ca o scriu aici: Crema de cacao Pt torturi. Eu nu am făcut fără cacao, nu știu cum iese altfel. 6 oua, 200g zahăr și 3-4 linguri cacao se amesteca intr-un vas pana se omogenizează. Vasul se pune pe baie de aburi sau dacă ai plita cu temperatura, o pui la temperatura mică sa nu treacă peste 100 de grade, căci se face papara (se taie, ouale se coagulează). Se amesteca încontinuu, cam 15-20 de minute pana se ingroasa și strălucește, ca o budinca. Se lasa sa se răcească. Separat se amesteca 200 g de unt (la temperatura camerei) sa se facă puțin spumos, se Adaugă in crema (eu folosesc mixerul) și gata! Editat de Iunie 6, 2020 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 6, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 6, 2020 Crema se potrivește foarte bine cu blat pandișpan însiropat cu zeama de zmeura, cireșe sau visine și chiar fructe pe blat înainte de a întinde crema. Eu cumpăr blat de multe ori, e din trei “etaje”. Și cel făcut acasa îl tai in trei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.