Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

  • 2 months later...

Tort de nuca si ciocolata, fara faina:

 

Blatul

 

250g zahar

 

250g apa

 

250g nuci macinate

 

5 oua

 

1 lingura cacao

 

450g frisca

 

Se pun la fiert 250g apa cu 250g zahar, se fierbe siropul 7-8 minute. Se adauga nuca, se amesteca repede ( sa nu se prinda de cratita). Se adauga cacao si se da la rece.

 

Cand s a racit bine se adauga cate un galbenus, amestecand intr o singura directie.

 

Se bat albusele spuma si se adauga delicat in compozitie.

 

Se adauga coaja de portocale si arome dupa gust ( vanilie, rom).

 

Se toarna in forma de tort detasabila, unsa cu unt si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.

 

Se coace la foc potrivit (180C) 20 de minute. Se incearca cu scobitoarea.

 

Cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se imbraca in frisca batuta si se orneaza dupa preferinte.

 

Crema de ciocolata ( optional):

 

200g ciocolata semi-sweet

 

200 ml frisca lichida

 

100g unt

 

30g zahar pudra

 

2 linguri nutella

 

Se topeste ciocolata in frisca lichida, pe bain marie sau la microunde.

 

Se da la rece pana se raceste complet! ( cateva ore...sau la congelator)

 

Cand e rece se bate ca o frisca obisnuita.

 

Untul se scurge, se freaca cu zaharul pudra, se adauga nutela.

 

Se adauga compozitia de unt in compozitia de frisca.

 

Toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura!

 

Se inveleste blatul in crema de ciocolata si apoi se inveleste cu frisca.

 

Atentie! Blatul e moale ca o trufa de ciocolata, nu se poate taia in doua straturi!

 

Tortul se mai lasa la rece 1-2 ore si apoi se poate servi.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fleur,

 

soacra mea face tortul tău . Ea îl taie in 3. 

ultima Data l- a făcut in 3 Tavi ( eu am Tavi egale ca evit sa tai blaturile, care nu sunt de pandișpan ) 

 

crema era dementiala . Pune cumva oule întregi la fiert cu cacao zahăr și când e rece pune untul .

e un fel de crema de vanilie cu cacao și unt, dar are și albușurile . 
 

e bun, la noi se numește : gustul copilăriei  [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

 Pune cumva oule întregi la fiert cu cacao zahăr și când e rece pune untul . e un fel de crema de vanilie cu cacao și unt, dar are și albușurile [:)]

 

Asta e crema ce o fac eu la torturi, dar blatul e pandișpan. A trecut din generație in generație, de la străbunica, la bunica, la mama și ka mine. Le voi învața și pe fete, e așa de ușor de făcut! De câte ori întreb in casa ce tort sa fac, trei glasuri se aud la unison: ăla al tău, ca e cel mai bun. Da, am încercat multe alte torturi de-a lungul anilor :). 
 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca fiecare avem tortul "nostru" la care ne intoarcem de fiecare data la ocazii si pe care copiii nostri il cer mereu.

Intr- adevar are gustul copilariei.

 

Didi, foarte buna ideea cu trei forme ca sa eviti sa tai blaturile. Am o intrebare: in cazul asta triplezi cantitatile sau imparti compozitia in 3? 

 

Cred ca am si eu pe undeva reteta de crema de vanilie cu oua si cacao, dar nu stiu unde. Mihaela sau Didi, o aveti cumva, cu cantitatile exacte? Merci!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca am scris totuși, am scris la subiectul nostru, a scris Silvi ca a făcut.

Asa ca o scriu aici:

 

Crema de cacao Pt torturi.

 

Eu nu am făcut fără cacao, nu știu cum iese altfel.

 

6 oua, 200g zahăr și 3-4 linguri cacao se amesteca intr-un vas pana se omogenizează. Vasul se pune pe baie de aburi sau dacă ai plita cu temperatura, o pui la temperatura mică sa nu treacă peste 100 de grade, căci se face papara (se taie, ouale se coagulează). Se amesteca încontinuu, cam 15-20 de minute pana se ingroasa și strălucește, ca o budinca. Se lasa sa se răcească.

 

Separat se amesteca 200 g de unt (la temperatura camerei) sa se facă puțin spumos, se Adaugă in crema (eu folosesc mixerul) și gata!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...