DidiAlex Postat Iunie 7, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 7, 2020 Am ras cu lacrimi [:-)))] , la mesajul meu [fal] Era Prajitura chinezeasca, nu câineasca [fri] am gasit pe gustos . Ro o reteta de prăjitura ceha. Cu 2 gălbenușuri la crema . Asta cred ca e. alta nu avea deloc gălbenușuri Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 7, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 7, 2020 Didi, pune link aici la prăjitura ceha, sa văd dacă e cea pe care o am eu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat Iunie 7, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 7, 2020 Uite aici Mihaela https://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-ceha.html Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 7, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 7, 2020 Da, asta e rețeta. Cu mențiunea ca nucile din blat se prăjesc, in tava in cuptor și apoi se macină. Are un gust aparte blatul așa, cu nuci prăjite. Iar la crema, gălbenușurile sa fie la temperatura camerei, ca și untul. Și se Adaugă pe rând, se încorporează bine primul, apoi se Adaugă al doilea. Da, al treilea nu mai e in rețeta, mama așa avea și cum am zis, s-a prins singura ca e Ok cu doua :). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat Iunie 7, 2020 Raport Distribuie Postat Iunie 7, 2020 Mersi Mihaela, suna interesant cu ness. nu am vreuna in repertoriu cu cafea, o am pe prăjitura întunecată ( gabi cara ) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat August 19, 2020 Raport Distribuie Postat August 19, 2020 Zacusca : 1 kg ceapa (taiata marunt, la robot)2 kg ardei gars/capia (copt la cuptor)1.5 kg vinete (coapte la cuptor)1.5-2 litri suc de rosii1.5 kg ciuperci taiate in felii mari (daca vrei cu ciuperci)1 sau 2 ardei iuti (daca mancati iute)2-3 foi de dafinsare, piperulei Ardeii si vinetele curatate si maruntite cu blenderul. Amestecat totul si fiert 4 ore la 170°. Tb sa scada si sa aiba o consistenta groasa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat August 22, 2020 Raport Distribuie Postat August 22, 2020 (editat) Ella, cât ulei? Nu prăjești deloc ceapa? Editat de August 22, 2020 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat August 23, 2020 Raport Distribuie Postat August 23, 2020 Mihaela, până îți răspunde Ella, eu nu prăjesc ceapa separat pentru zacuscă. O pun în ulei în cratița în care va fierbe zacusca, o învârt câteva minute, apoi adaug legumele.Cam un litru de ulei, sper să nu scriu prostii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat August 23, 2020 Raport Distribuie Postat August 23, 2020 Mersi Fleur, da așa am și eu rețeta, cu 1 l de ulei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Noiembrie 21, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 21, 2020 Rețeta bibimbap Bibimbap 400 g vita (antricot) 1/2 dl de sos de soia 1 lingură zahăr1 lingura ulei de susan3 căței de usturoi1 1/2 linguri ghimbir ras4 dl orez cu bob rotund15 ridichi4 ouă Castravete murat iute:1 castravete2 ceapă verde1 lingurita de otet2 lingurite de zahar1 linguriță sare1 linguriță de piper Cayenne Spanac marinat:200 g spanac proaspăt1 1/2 linguri soia ușoară1 lingura ulei de susan1 lingură semințe de susan Sos de susan1 dl piure de roșii3 linguri de apă4 linguri de soia japoneză1-1 1/2 lingură sambal oelek2 lingurite ulei de susan1 1/2 lingurițe miere Bibimbap cu entrecot și sos de susan Mod de pregătire: 1.Tăiați carnea în fâșii subțiri.Se amestecă soia, zahărul, uleiul de susan, usturoiul zdrobit și ghimbirul ras. Amestecați carnea cu marinada și lăsați-o să stea în timp ce pregătiți celelalte accesorii. 2.Se fierbe orezul conform instrucțiunilor. 3.Tăiați castraveții în cuburi. Tocati ceapa verde. Se amestecă oțetul cu zahărul, sarea și piperul de cayenne. Se amestecă castravetele și ceapa verde cu sos și se lasă să stea până când este gata restul. 4.Se fierbe aproximativ 1,5 litri de apă. Puneți spanacul într-o strecurătoare și turnați apa fierbinte peste frunze. Apoi clătiți cu apă rece și stoarceți spanacul și puneți-l într-un castron. Se amestecă cu soia, ulei de susan și semințe de susan și se condimentează cu sare și piper negru. 5. Se amestecă împreună piure de roșii, apă, soia, sambal oelek, ulei de susan și miere. Condimentați cu sare și piper negru. 6. Încălziți o tigaie cu ulei și prăjiți ouăle pe o parte, astfel încât gălbenușul să fie cremos / curgător. Puneți ouăle deoparte și prăjiți carnea în aceeași tigaie, astfel încât să capete o culoare frumoasă. Condimentați cu sare și piper negru. 7. Tăiați ridichile în sferturi. Serviți totul în boluri cu orez în partea de jos și apoi adăugați carne, castravete murat, spanac, ridichi și un ou. Deasupra se pune sosul de susan. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.