Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Da, asta e rețeta. Cu mențiunea ca nucile din blat se prăjesc, in tava in cuptor și apoi se macină. Are un gust aparte blatul așa, cu nuci prăjite. 
 

Iar la crema, gălbenușurile sa fie la temperatura camerei, ca și untul. Și se Adaugă pe rând, se încorporează bine primul, apoi se Adaugă al doilea. Da, al treilea nu mai e in rețeta, mama așa avea și cum am zis, s-a prins singura ca e Ok cu doua :). 
 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Zacusca :

 

1 kg ceapa (taiata marunt, la robot)

2 kg ardei gars/capia (copt la cuptor)

1.5 kg vinete (coapte la cuptor)

1.5-2 litri suc de rosii

1.5 kg ciuperci taiate in felii mari (daca vrei cu ciuperci)

1 sau 2 ardei iuti (daca mancati iute)

2-3 foi de dafin

sare, piper

ulei 

 

Ardeii si vinetele curatate si maruntite cu blenderul. Amestecat totul si fiert 4 ore la 170°. Tb sa scada si sa aiba o consistenta groasa. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Rețeta bibimbap 

 

Bibimbap

 
400 g vita (antricot) 
1/2 dl de sos de soia 
1 lingură zahăr
1 lingura ulei de susan
3 căței de usturoi
1 1/2 linguri ghimbir ras
4 dl orez cu bob rotund
15 ridichi
4 ouă
 
Castravete murat iute:
1 castravete
2 ceapă verde
1 lingurita de otet
2 lingurite de zahar
1 linguriță sare
1 linguriță de piper Cayenne
 
Spanac marinat:
200 g spanac proaspăt
1 1/2 linguri soia ușoară
1 lingura ulei de susan
1 lingură semințe de susan
 
Sos de susan
1 dl piure de roșii
3 linguri de apă
4 linguri de soia japoneză
1-1 1/2 lingură sambal oelek
2 lingurite ulei de susan
1 1/2 lingurițe miere
 
Bibimbap cu entrecot și sos de susan
 
Mod de pregătire:
 
1.Tăiați carnea în fâșii subțiri.
Se amestecă soia, zahărul, uleiul de susan, usturoiul zdrobit și ghimbirul ras. Amestecați carnea cu marinada și lăsați-o să stea în timp ce pregătiți celelalte accesorii.
 
2.Se fierbe orezul conform instrucțiunilor.
 
3.Tăiați castraveții în cuburi. Tocati ceapa verde. Se amestecă oțetul cu zahărul, sarea și piperul de cayenne. Se amestecă castravetele și ceapa verde cu sos și se lasă să stea până când este gata restul. 
 
4.Se fierbe aproximativ 1,5 litri de apă. Puneți spanacul într-o strecurătoare și turnați apa fierbinte peste frunze. Apoi clătiți cu apă rece și stoarceți spanacul și puneți-l într-un castron. Se amestecă cu soia, ulei de susan și semințe de susan și se condimentează cu sare și piper negru.
 
5. Se amestecă împreună piure de roșii, apă, soia, sambal oelek, ulei de susan și miere. Condimentați cu sare și piper negru.
 
6. Încălziți o tigaie cu ulei și prăjiți ouăle pe o parte, astfel încât gălbenușul să fie cremos / curgător. Puneți ouăle deoparte și prăjiți carnea în aceeași tigaie, astfel încât să capete o culoare frumoasă. Condimentați cu sare și piper negru.
 
7. Tăiați ridichile în sferturi.
 
Serviți totul în boluri cu orez în partea de jos și apoi adăugați carne, castravete murat, spanac, ridichi și un ou. Deasupra se pune sosul de susan. 
 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...