michelle-usa Postat Ianuarie 16, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 16, 2014 (editat) Oana: TORT Blat fara faina (fara gluten) 6 oua, 6 linguri faina almond, 2 linguri nuca cocos (foarte marunta, neindulcita), 2 linguri mac, 6 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, zahar vanilat optional. bati albusurile spuma, pui zaharul si bati pana sta tzeapan, adaugi galbenusirile, apoi praful de copt, faina de almond, nuca de cocos si macul. crema cu gemeu of fac dintr-un borcan (cca 400g) de gem si 1 cutie de frisca lichida (cca 400ml). Bat frisca (fara zahar) apoi adaug dulceata si amestec pana se incorporeaz. Gata crema Eu cumpar cutii de crushed pineapple. pun intre foi siropul apoi un strat de crushed pineapple apoi crema, repet si deasupra. Imbrac tortul cu ce imi ramne din crema sau cu frica (facuta separat). Editat de Ianuarie 17, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2014 de la Oana supa-crema linte... IngredienteLinte rosie 200 gCeapa alba 2 bucRadacina de telina 100 geste optionalMorcov 1 bucArdei gras rosu 1 bucUlei de floarea soarelui 20 gBoia ardei dulce 1 linguritePatrunjel uscat 1 linguritePasta de tomate 2 linguriPasi de urmat 1Aici lintea rosie pe care am luat-o de la un magazin cu specific oriental. Se gaseste si la alte magazine, plafaruri, dar daca nu gasiti folositi si alte tipuri de linte sau fasole alba. 2Lintea se spala bine in cateva ape. 3Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute. 4In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa.Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari (oricum se vor da prin blender, deci chiar nu trebuie sa va faceti griji de estetica taierii legumelor). 5Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute. 6Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute. 7Adaugati boia de ardei la supa, amestecati. 8Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena. 9Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat. Daca vreti, puteti regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa clocotita pana va place cum este. Si gata! eu am facut supa-crema de linte de mai sus. s-a mancat foarte bine. Eu am pus 4 morcovi si am pus 2 cepe de alea jumbo (uriase). Eu nu am prajit legumele ci le-am scazut in apa cu ulei. Copiilor le-am sfaramat cipsuri deasupra. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Postat Ianuarie 23, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 23, 2014 Sfaturile Vivianei pt fripturi: Pentru porc: ungi carnea bine cu sare, piper si boia. Ii faci multe crestaruri mci in care bagi catei de usturoi taiati in doua pe lungime. Arunci putin ulei si dai la cuptor. Pentru piept de curcan: il crestezi din loc in loc si in crestaturi pui feliute de portcocala, ungi cu ulei, sare, piper, boia, putin usturoi granulat, apa dupa cum ti-e sufletul. Pui folie si la cuptor cu el. Dupa vreo 40-60 de minute (incerci sa vezi daca e gata) scoti folia si in zeama aia mai adaugi cateva felii de portocala.Pentru curcan asta e: gutuia sau portocala. Daca era unul intreg iti ziceam sa indesi in el gutui. Si portocala si gutuia nu numai ca-i dau o aroma deosebita dar si fragezesc carnea.Daca familionul nu asociaza fructele cu carnea pur si simplu arunci portocala. Nu trebuie sa stie ei ce ai pus tu acolo. Pentru vita: fac inainte un fel de amestecatura din ulei de masline, sos de soia, vin rosu 4 linguri, 3-4 catei de usturoi sfaramati, cimbru, sare, o ungi bine, bine si la frigider cateva ore (de obicei 24 dar, tu nu mai ai timp, e bine si 3-4 ore, da poti sa o bagi maine la cuptor).O bagi in cuptor cu tot maglavaisul ala pe ea, acoperita cu folie de aluminiu. Poti adauga si ceva apa.Nu o lasi mult ca se intareste. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kariguld Postat Februarie 21, 2014 Raport Distribuie Postat Februarie 21, 2014 (editat) placinta cu: dovleac, mere, branza sarata sau dulce, chiar si cu carne tocata merge dovleacul, sau merele se dau pe razatoarea mare si se lasa sa se scurga de zeama. merele in special, eu le storc separat. aluatul, 300 gr faina alba, o jumate lingurita praf de copt stinsa cu otet, doua linguri ulei, un praf de sare, unul de zahar, apa cat cuprinde. se framanta un aluat, la final se mai adauga doua linguri de ulei si se framanta pana intra uleiul in aluat. aluatul sa fie consistent si sa nu se lipeasca deloc de mana. ptr ca trebuie lucrat apoi cu mana si sucitorul. stiti ce-i ala sucitor sau facalet sau cum io mai spune pe romaneste?! pun intai pozele, apoi explic fiecare poza. se intinde aluatul presarandu-se bine cu faina. cand este cam de marimea unei farfuri mari, se ruleaza pe sucitor ca in poza nr trei. se presara mai intai faina din belsug ptr a nu se lipi. apoi, poza numarul patru se ruleaza cu mana usor pe sucitor, usor, pana se termina foaia. poza patru , cinci, sase, sapte. operatiunea se repeta de cateva ori, de fiecare data se presara faina din belsug. in poza numarul opt foaia e deja mare, subtire, nu foarte subtire caci nu reusesc mereu sa fie subtire. se presara apoi dovleacul sau merele, se adauga zahar, dupa dorinta se poate pune miez de nuca sau seminte de floarea soarelui necoapte, se ruleaza foaia ca in urmatoarele poze, se pune usor in tava, apoi se stropeste cu ulei si la urma din nou zahar. pun la cuptor la 180 grade. coacerea dureaza cam 40-50 minute, pana se rumeneste bine deasupra. foaia de deaspura iese crocanta. eu pastrez placinta acoperita doar cu un servet, nu in cutie ptr ca se inmoaie foaia si nu mai are acelasi gust crocant. Editat de Februarie 21, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Februarie 25, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2014 Shrimp -Oana Ingrediente:800 g de creveti cruzi5 linguri de ulei de masline7 catei de usturoi,curatati si tocati marunt1 ardei rosu iute, uscat,tocat marunt3/4 ardei kapia rosu tocat maruntsare de marepiper mix (rosu,negru si alb)1 lingurita patrunjel tocat marunt1/2 lamaie (zeama)Preparare:Etapa 1: Mod de preparare:Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.Etapa 2: Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul,ardeii uscati si kapia,putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut ,pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie,presarati cu putina sare si piper ,mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.Aranjati crevetii pe un platou cald,turnati deasupra sosul aromatiozat,delicios cu adevarat,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oaspete michelle-usa Postat Martie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 17, 2014 CIORBEburta alba, mexicanacarne vita, pui, porc, peste, curcanfasole verde, uscatalegume,cartofi,varza,rosii,spanac,varzaperisoaresupa fidea, galuste, pui, vita MANCARURI VEGETALEardei,dovlecei umplutibruschettaciulama ciupercifasole batutalegume la cuptormacare spanac,cartofi,praz,mazare,vinetemacaroane cu brinzamamaliga cu brinzamuffins vegetalequesadillaquiches SALATEdips spanac, tzatzichi,hummusguacamolerosii greceasca, romaneascasalata boeuf,orientala,peste,puisalata vinetesalsashrimp cocktelvarza rosie, albasalata lettuce GARNITURIasparagus soutee cu rosiicartofi natur, copti, piureecastraveti, ardei acrii ardei coptidovlecei,conopida pane cu usturoilegume soutee, abur, chinezesti, grill, umplutemamaliga,orez salbatic, spanish, pilaf, chinezesccouscus, quinoa,tortelini MANCARURIardei,rosii, dovlecei umplutibbq vita, porc, pui, shrimp, mielburittochiftelute carne/dovleceiciulama pui, maruntaiecuptor curcan,pui,cotlete,mielenchiladafasole batuta cu carnati,boabefasole verde cu carneficat pui, vitahamburgermancare cartofi cu carne,carnatimancare de praz cu pui,mielmancare pui cu ciupercimancarica vita,pui,porc,mielmaruntaie prajitemazare cu carnemeatloafmussacamuffins cu carneostropelpasta cu sos alb,rosu,legumepasta pui cu dovleceipasta pui,seafoodpeste prajit,fript,cuptorpiept pui grill,untpilafpizzaquesadilla pui, vitasaramura pestesarmaleshrimp scampisnitzele, pui ,porcsomon cuptor,cu sosspanac pui,miel,outacos pui, vitavarza calita cu carne,carnati Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kariguld Postat Martie 19, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 19, 2014 cum se face un tort 'made in Romania' [soricel] . copilul. intai si intai trebuie facut copilul. fiecare se descurca, la capitolul asta nu dau sfaturi. ptr blat am folosit 10 oua, 8 linguri zahar, 10 linguri faina. ceva am gresit, nu stiu ce, acuma nici nu mai vreau sa stiu, dar blatul mi-a iesit cam tare. soacra e vinovata, ca ei ii iese mereu bvlatul afanat si pufos. ptr crema, doua cutii mascarpone, o cutie schlagshane, 4 linguri de zahar. piersici din conserva. ptr insiropare am folosit trei sau patru linguri din gemul de capsuni dizolvate cu sucul de la compot. (dupa cateva zile mi-a cazut fisa ca era bine daca incalzeam amestecatura si o turnam calda pe balt) deasupra am pus o glazura gata cumparata, glazura de lamaie, delicioasa. cum mi-a venit ideea sa scriu pe tort? copilul e de vina. mi-a spus ca vrea un tatuaj pe spate cu 'made in Romania'. pana ne hotaram daca primeste sau nu tatuaj, am tatuat tortul. am fost de rasul prietenilor, dar mai bine asa decat tatuaj pe spate. [fri] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Martie 19, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 19, 2014 Eu azi fac sparanghel la cuptor, cu sunca (merge si cu bacon) si branza rasa (aia tare, gen cascaval in Romania....aici se cheama Gruyere): 1 kg sparanghel se fierbe in apa cu sare; se scoate cand intra furculita in el. Cotoarele raman in general tari, asa ca partea aia se taie. Apoi se invelesc cate 2-3 buc (depinde cat de mari sunt) in sunca, se aseaza una langa alta intr-un vas de iena, se acopera cu branza rasa si se baga la cuptor; se tin la cuptor pana se topeste branza. Cand se servesc, se poate pune piper macinat peste, depinde de gustul fiecaruia. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Mai 2, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Mai 2, 2014 (editat) Best Cream of Potato Soup-6 servings- 1 onion chopped2 celery chopped2 carrots chopped 2 garlic4 T butter1 T olive oil4 T flour2 cups chicken broth1 1/2 cup milk4 potatoes (slices)2 t Worcestershire sauce2 T white wine1/2 t seasoning salt1/4 cayenne pepperPinch spices(21) or thyme, allspice, mustard powder,Ground pepperSaltParsleySour cream, green onion, bacon fried, parmesan cheese In a large stock pot, sauté onion, celery, carrots, garlic in butter and oil until soft but not browned. Sprinkle in flour and cook, stirring for 2 minutes. Add broth slowly, stirring as you add. Add milk, potatoes, Worcestershire sauce, spices, seasoning salt, dry white wine, cayenne pepper. Allow to simmer and thicken, stirring frequently, until the potatoes are cooked through, approximately 25 minutes. During cooking, break up potatoes with the back of a spoon. Serve warm.t=linguritaT=lingura reteta originala aici:http://allrecipes.com/Recipe/Best-Cream-of-Potato-Soup/Detail.aspx?event8=1&prop24=SR_Thumb&e11=best%20cream%20of%20potato%20soup&e8=Quick%20Search&event10=1&e7=Recipe%20Hub&soid=sr_results_p1i1 Editat de Mai 2, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat August 22, 2014 Autor Raport Distribuie Postat August 22, 2014 (editat) nu am retete de postat, doar am vrut sa readuc subiectul pe prima pagina. are cineva reteta de cozonac a lui Andra? Editat de August 22, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.