Ioana_Pos Postat Mai 21, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 21, 2015 Da, aluatul trebe sa fie mai compact cand e copt, nu afanat ca la chec/ pandispan Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buflea Postat Mai 21, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 21, 2015 Luxe, ca sa iasa aluatul ca la pandispan, trebuie sa pui agent de crestere ... praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Si ouale nu se pun intregi, se bat albusurile separat si apoi se incorporeaza restul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luxe Postat Mai 21, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 21, 2015 Ok, sarumana.....atunci o iesit bine......:) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Mai 21, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 21, 2015 Luxe, ti-a iesit asa cum trebuie, clafoutis nu trebuie sa creasca ca un pandispan, e ceva intre crema coapta si prajitura. De aceea nu are faina multa in comparatie cu lichidele.http://www.foodbeam.com/2008/03/26/hoping-for-happy-accidents-le-clafoutis-de-ma-grand-mere/Aici se vede bine cum trebuie sa arate. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Mai 23, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2015 Ok,am facut si eu prajitura....nu stiu ce sa zic . Tava mea e un pic Mai mare asa ca prajitura era groasa cam de un deget. Aluatul e cam elastic ( cutitul intra greu in el ) ca un fel de budinca......Asa trebuie sa fie ? Eu ma asteptam la acel aluat gen pandispan, ( :) dar eu sunt afoana in ale bucatariei ) , nu e rea oricum....:) Luxe, ti-a iesit asa cum trebuie, au spus si fetele mai sus.Cum se vede din ingrediente, nu are agent de crestere aluatul, e normal.E un fel de budinca, cu fructe.Tava traditionala de clafoutis e rotunda si adanca atat cat fructele sa fie acoperite de aluat. Nu prea mare ca si cantitatea de fructe si aluat e destul de mica.Nu am timp sa caut poze, eu am reteta decupata din ziar, cu o foto mica, pe frigider... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Mai 27, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2015 Varza murata : varza, dar nu ft indesatamarar uscathreansare grunjoasa (am din Romania, de la salina, fara iod) se pune o lingura de sare la litrul de apa... timp de cateva saptamani se vantura (eu am un fel de furtun cu care suflu in butoi). cam atat...daca am uitat ceva, revin Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat Mai 27, 2015 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2015 Alta reteta de clafoutis cu cirese Cherry clafoutis http://ichef.bbci.co.uk/food/ic/food_16x9_448/recipes/cherry_clafoutis_18623_16x9.jpgRaymond Blanc shares his simple recipe for a classic clafoutis. Other stone fruits would also work well in this dish. Try peaches, plums or apricots. IngredientsFor the cherries450g/1lb ripe cherries, the best you can find, stones removed // 450 gr cirese coapte fara samburi3 tbsp caster sugar, plus extra for sprinkling // 3 linguri de zahar si extra ptr presarat pe praji3 tbsp kirsch (optional) // 3 linguri de kirschAdaugare Ioana - eu sar macerarea cireselor si le pun pur si simplu fara samburi in praji. For the batter20g unsalted butter, plus extra for greasing // 20gr unt nesarat + extra ptr uns tava2 free-range eggs // 2 oua3 tbsp caster sugar, plus extra for sprinkling // 3 linguri de zahar + extra ptr presarat pe deasupra½ tsp vanilla extract // jumatate de lingurita extract de vanilie1 heaped tbsp plain flour // o lingura cu varf de faina50g whole milk // 50 g lapte integral75g oz whipping cream // 75g smanatan ptr friscapinch sea salt // sare Preparation method Gently mix together the cherries, sugar and kirsch and leave to macerate for two hours. (The sugar will slowly permeate the cherries and intensify their flavour.) Amestecati usor ciresele cu zaharul si kirschul si lasati-le la macerat 2 ore Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4. Grease a baking dish with butter and sprinkle with sugar. Shake the sugar around the dish so that it is evenly coated, then tip out any excess. Incalziti cuptorul la 180C/350F/Gaz 4. Ungeti o tava cu unt si presarati zahar uniform (eu aici pun faina - taca sa fie mediu/ putin adanca). Scuturati excesul de zahar For the batter, heat the butter in a small pan until it turns a pale hazelnut colour – this is called a beurre noisette. Do not allow the butter to burn or it will become bitter and carcinogenic. Remove the pan from the heat and set aside in a warm place. // incalziti untul intr-o craticioara pana se face maroniu deschis, pastrati la cald. In a large bowl whisk together the eggs, sugar and vanilla until creamy.// intr-un bol amestecati ouale, zaharul si vanilia pana se fac ca o crema Add the flour, whisk until smooth, then slowly incorporate the milk, cream, salt and beurre noisette.// adaugati faina, amestecati pana se omogenizeaza, apoi incorporati incet laptele, smantana, sarea si untul. Mix the macerated cherries and their juice into the batter and pour into the prepared baking dish.// adaugati ciresele macerate si sucul lor in compozitie si turnati in vasul de copt Bake in the oven for 30-35 minutes, or until the top is slightly domed and the blade of a knife inserted in the middle comes out clean. // coaceti 30-35 de minute sau pana se umfla un pic si trece testul scobitorii To finish, sprinkle with caster sugar and serve warm.// presarati zahar si servici caldut (noi o mancam rece) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Iunie 12, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 12, 2015 Reteta de tort f simpla, se face in 10-20minute, ff gustos: Asta a fost al meu (dar transportat vreo 60km cu masina) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Iunie 12, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 12, 2015 peste cu creveti in sos de smantana la cuptor 4 bucati de peste file (cod sau somon) sarate si piperate se aseaza intr-o tava termoizolanta, se presara (facultativ) marar tocat si rondele de lamaie. Se rastoarna peste 200 g creveti (congelati) decorticati, 250 ml smantana lichida, cateva rosii cherry si ciuperci taiate felii sau daca sunt mici se pot lasa intregi (champinion). Se da la cuptor 20-30 min, la 180 grade. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Iunie 13, 2015 Raport Distribuie Postat Iunie 13, 2015 Pancakes 1 cana faina 2 linguri zahar (optional) 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 1 cana lapte 2 linguri otet 2 oua 2 linguri unt topit Se toarna otetul in lapte si se lasa deoparte cca 5 min pana se prinde tot laptele ( optional suc de lamaie in loc de otet sau zer in loc de lapte si substanta acida) Se amesteca ingredientele uscate si separat cele lichide, se toarna cele uscate in cele lichide, se omogenizeaza. Iese un aluat mai gros decat cel de clatite clasice. Se coc 8 pancakes sau 4 mai mari. Sunt gata de intors cand formeaza basici aluatul. Se insiropeaza cat sunt fierbinti cu sirop de artar sau alt sirop. Sunt foarte pufoase! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.